Učenicima OŠ „Boško Palkovljević Pinki” uručeni priručnici

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Zamenik gradonačelnice Sremske Mitrovice, Petar Samardžić, koordinator za aktivnost „Pažljivkov priručnik” , uručio je učenicima OŠ „Boško Palkovljević Pinki” priručnike pod nazivom „Pažljivkova pravila u saobraćaju”. Ova značajna aktivnost organizuje se već nekoliko godina zaredom u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja, Ministarstvom unutrašnjih poslova i Gradom Sremska Mitrovica.

Cilj projekta Pažljivkov priručnik” je unapređenje bezbednosti dece u saobraćaju. Aktivnost je namenjena deci predškolskog uzrasta i učenicima osnovnih škola kako bi stekli osnovna znanja o saobraćajnim pravilima. Mališani su tom prilikom dobili bojanke, bezbednosne prsluke i priručnike.

Petar Samardžić istakao je da se projekat sprovodi već drugu godinu za redom, sa ciljem unapređenja znanja dece u oblasti saobraćaja i saobraćajnih pravila. On je dodao: „Nije cilj da se pobedi, nego je naš zajednički cilj da bukvalno svako dete postane pažljivko u saobraćaju. Prvaci su dobili na poklon od Grada Sremska Mitrovica i fluorescentni prsluk sa idejom da ih učinimo dodatno bezbednijim učesnicima u saobraćaju.”

Lokalna samouprava će nastaviti sa promocijom sličnih projekata i u narednom periodu. Do kraja meseca i tokom maja očekuje se niz aktivnosti u oblasti unapređenja znanja i bezbednosti u saobraćaju, uključujući radionice, predavanja, predstave i poligone za različite uzraste dece i omladine.

Agencija za bezbednost saobraćaja prepoznaje decu kao posebno ugroženu kategoriju učesnika u saobraćaju, zbog njihovih ograničenih fizičkih, psihičkih i kognitivnih sposobnosti. Kampanja „Pažljivko” se nastavlja punom parom, s ciljem da se edukacijom deci skrene pažnja na bezbedno ponašanje u različitim saobraćajnim situacijama.

Na kraju svog druženja sa decom, Pažljivko uvek poručuje: „Ćao drugari, i budite mi pažljivi i bezbedni u saobraćaju.”

Možda Vam se svidi i