Teodora Vukasović šampionka Srbije u Judou

Od strane Ozon
0 komentar
Sremska Mitrovica – Na prvenstvu Srbije za starije dečake i devojčice, Judo klub Sirmium je nastupio sa pet takmičara, a posebnu pažnju privukla je Teodora Vukasović koja je postala šampionka Srbije.

Teodora je pokazala da se upornost i konstantan rad itekako isplate, i to na najlepši način – postavši prva u onome što radi. Nakon tri pobede, u finalu je demonstrirala fenomenalan judo, koristeći tehniku Uchi-mata. Posle dva bacanja, borba je bila gotova za svega 35 sekundi. Teodorin nastup bio je pravi primer izuzetne tehnike i borbenog duha.

Lana Novaković, takođe iz Judo kluba Sirmium, započela je svoju prvu borbu psihološki nespremna i izgubila je. Međutim, Lana se vratila snažno i posle tri sjajne pobede osvojila bronzanu medalju. „Kao njen trener, očekivao sam najmanje finale, s obzirom na njen kvalitet, ali izvukli smo danas pouku i veliku lekciju iz prve borbe,“ rekao je Nenad Vukolić, trener Judo kluba Sirmium.

Ostatak ekipe, uključujući Aleksandru Kočić, Janu Popović i Tomislava Racu, takođe su učestvovali na prvenstvu. Iako nisu osvojili medalje, njihovo prisustvo na državnom prvenstvu pokazuje da su blizu postolja i da poseduju veliki potencijal za buduće uspehe.

„Lično sam ponosan i zadovoljan svojim takmičarima i idemo dalje!“ izjavio je trener Nenad Vukolić, iskazujući svoje zadovoljstvo i optimizam za buduće takmičenje.

Možda Vam se svidi i