Svečano obeležena završnica projekta „Sremska Mitrovica, grad bez neplivača“

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Na Gradskom bazenu „Pinki” u Sremskoj Mitrovici svečano je obeležena završnica projekta „Sremska Mitrovica, grad bez neplivača”, kojim je ove godine 250 dece iz seoskih sredina naučilo da pliva. Učenici trećeg razreda iz Martinaca, koji su uspešno savladali plivanje, dobili su diplome.

Projekat, koji se realizuje već sedam godina, organizuje Gradska uprava za kulturu i sport, dok su Sportski savez Grada Sremska Mitrovica i Poslovno-sportski centar „Pinki” zaduženi za njegovu realizaciju.

Nemanja Crnić iz Sportskog saveza istakao je važnost projekta i zahvalio Gradu na omogućavanju besplatnog prevoza i stručnog rada za učenike iz ruralnih sredina. Svake godine oko 250 učenika uspešno završi kurs plivanja, što je rezultat predanog rada svih učesnika.

„Od početka rada bazena, insistiramo da učenici mitrovačkih škola imaju mogućnost da besplatno koriste bazen. Projekat je pun pogodak, što se vidi na osmesima svih učesnika,” rekao je Crnić.

Instruktorka plivanja Angelina Anojčić Vuković dodala je da je projekat izuzetno značajan za decu iz seoskih sredina, jer im omogućava besplatan prevoz i korišćenje bazena, kao i stručnu obuku.

Učiteljica Zorica Jevtić iz OŠ „Jovan Jovanović Zmaj” naglasila je značaj projekta za zdravlje i druženje dece, dodajući da su svi učenici jedva čekali sledeći odlazak na bazen.

Program obuke uključuje različite vežbe, kako u bazenu, tako i na suvom, koristeći igru kao pedagoški pristup. Plivanje angažuje kompletne mišićne grupe, podstiče kardio-respiratorni sistem i pomaže u otklanjanju stresa.

Završetak projekta proslavljen je dodelom diploma deci iz Martinaca, a planira se nastavak programa u narednim školskim godinama.

Možda Vam se svidi i