Sremske novine: Olimpijske kajakašice Anastazija Bajuk i Marija Dostanić proglašene za najbolje sportiste Srema 2023

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica- U anketi Sremskih Novina, kajakašice Vala, Anastazija Bajuk i Marija Dostanić, koje su osigurale mesto na Olimpijskim igrama u Parizu, zaslužile su epitet najboljih sportista u Sremu za 2023. godinu. Svečanost dodele priznanja održana je u Hotelu Srem u Sremskoj Mitrovici, gde su uručena priznanja u nekoliko kategorija.

Pored ovog priznanja, dodeljena su i priznanja u kategorijama najboljeg mladog sportiste, trenera, kluba, kao i najuspešnijih osnovne i srednje škole Srema. U kategoriji najboljeg mladog sportiste, epitet je poneo Tatjana Činku, rukometašica Železničara iz Inđije, dok je za najboljeg trenera proglašen Jovo Caković, strateg Ženskog odbojkaškog kluba Jedinstvo iz Stare Pazove.

„Zmajeva“ škola iz Sremske Mitrovice ponela je titulu najbolje osnovne škole, dok je Mitrovačka gimnazija proglašena za najuspešniju srednju školu u Sremu.

Odluku o dobitnicima donela je komisija u sastavu Nemanja Milošević, glavni i odgovorni urednik lista, Stefan Branežac, urednik sportske rubrike, i Anđelko Belić, dugogodišnji sportski novinar i dopisnik Sremskih Novina, uz podršku Saveza za školski sport Srema.

Komisija je odabrala i nagrađene u ostalim kategorijama, a među njima su se istakli Ženski odbojkaški klub Jedinstvo iz Stare Pazove kao najbolji sportski kolektiv, Kajak klub Val iz Sremske Mitrovice kao jedan od najboljih klubova, te Osnovna škola „Jovan Jovanović Zmaj“ iz Sremske Mitrovice i Mitrovačka gimnazija kao najuspešnije obrazovne ustanove.

Anketa Sremskih Novina tradicionalno je jedna od uglednijih nagrada na ovim prostorima, a odabir dobitnika obavljen je putem velike ankete među čitaocima i sportskim organizacijama, klubovima i savezima, uz pažljivo vođenje parametara za ocenjivanje kvaliteta i dostignuća u sportu.

Možda Vam se svidi i