Sremska Mitrovica pod crvenim meteo-alarmom: Visok indeks UV zračenja

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje na izražen toplotni talas u celoj Srbiji, koji će trajati nekoliko dana. Na snazi je crveni meteo-alarm, osim u zapadnoj i jugozapadnoj Srbiji.

Kako se navodi, jak i dugotrajan toplotni talas do kraja sedmice, 14. jula, usloviće maksimalne temperature od 35 do 40 stepeni u Srbiji. U većini urbanih sredina očekuju se tropske noći. Toplotni talas pratiće i izražen manjak padavina i sa velikom verovatnoćom će se nastaviti i početkom naredne nedelje.

Crveni meteo-alarm važi i za Sremsku Mitrovicu, gde se danas očekuje najviša temperatura od 38 stepeni, dok će narednih dana dostići i 39 stepeni. Takođe, biće visok indeks UV zračenja, što dodatno povećava rizike po zdravlje.

Građani su pozvani da preduzmu sve neophodne mere opreza, uključujući izbegavanje direktnog izlaganja suncu u najtoplijem delu dana, korišćenje zaštitne kreme, nošenje lagane i svetle odeće, te unos dovoljno tečnosti. Za najnovije informacije o indeksu UV zračenja, možete pratiti ovde.

Možda Vam se svidi i

Ostavi komentar