Sremska Mitrovica 2024: Planovi za nove ulice i biciklističke staze

Od strane Ozon
1 komentar

Sremska Mitrovica – Grad Sremska Mitrovica planira nastavak u izgradnji saobraćajne mreže i infrastrukture u toku ove godine, sa fokusom na unapređenje pristupa i bezbednosti u saobraćaju. Kroz program izgradnje saobraćajnica, predviđena je izgradnja novih ulica i biciklističkih staza širom grada, kao i obnova postojećih saobraćajnica radi unapređenja kvaliteta života građana.

Najznačajniji deo ovog plana je izgradnja saobraćajnice u ulici Arsenija Čarnojevića i formiranje nove ulice severno od Dimitrija Frušića.

Pored toga, planira se i rekonstrukcija rkonstrukcija trotoara i mobilijara u centralnoj zoni grada u ulicama Kralja Petra I, na trgu Svetog Dimitrija i u Gradskom parku.

Ukupna investicija u izgradnju i rekonstrukciju infrastrukture iznosi 93.500.000,00 dinara, dok se dodatna sredstva ulažu u projekte kao što su:

  • Izgradnja biciklističke staze od kružnog toka Rumska malta do voganjskog puta
  • Izgradnja saobraćajnice u industrijskoj zoni Jezero

Možda Vam se svidi i

1 komentar

Goran 02.02.2024. - 6:01 pm

Ako se dobro sećam pre izbora je obećana rekonstrukcija puta koja se sada ne spominje na relaciji naselja nocaj-radenković. Šta se s tim dešava. Drugo imate deonicu puta od salaša noćajskog do noćaja koja je znacajnija od vasih spomenutih investicija, gde imaju na par mesta zakrpe koje su ponovo uništene a sve to zbog pretovara rasutog tereta koji se prevoze svakodnevno kamionima sa ko zna kojim brojem na dnevnom nivou prolaze kroz naseljeno mesto. Policija neradi svoj posao u vršenju kontrole nego sankcionise gradjane zbog manje bitnih, zbog svetla na biciklu i slicnih drugih nebitni stvari. Dodjete sa loptama da natapkate bitumen koji prilikom prolaza jednog kamiona ponovo otvori rupu na kolovozu jes većih razmera.

Komentari su zatvoreni.