Slavko Stević iz Sremske Mitrovice trijumfuje na Konferenciji južnih država u Alabami u skoku uvis

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica, Srbija – Slavko Stević, mladi atletičar iz Sremske Mitrovice, postigao je izvanredan uspeh na Konferenciji južnih država u skoku uvis, održanoj u Birmingemu, Alabami. Pobedivši sa rezultatom od 2,15 metara, Stević je demonstrirao svoju izvanrednu formu i talenat.

Foto AK Srem Facebook

Razgovarajući sa novinarima nakon pobede, Slavko je istakao izazove s kojima se suočio tokom takmičenja. „Konkurencija je bila jaka, ali sam uspeo da nadmašim sve visine iz prvog pokušaja, od 2,06 pa do 2,15 metara. Međutim, na visini od 2,21 metara naišao sam na nekoliko problema“, rekao je Stević, koji trenutno studira na Univerzitetu Jugoistočna Luizijana.

Upitan da li je imao visinu od 2,21 metra, Slavko je objasnio: „Nažalost, nisam uspeo da preskočim tu visinu zbog nekoliko grešaka u prvih nekoliko pokušaja i nedostatka sreće u trećem, kada sam samo pipnuo letvicu petom. Takođe, ne mogu da ne spomenem nekorektan postupak jednog od mojih rivala, koji je uticao na moj nastup.“

Odgovarajući na pitanje o nepoštenom ponašanju rivala, Stević je rekao: „Rival je namerno odugovlačio vreme između skokova, samo da bi me naterao da ostanem na nižoj visini. To je bio pokušaj da me spreči da ostvarim visinu od bar 2,20 metara, što mi je potrebno za plasman na Nacionalnoj konferenciji atletske asocijacije univerziteta (NKAA) u dvorani. Ove zime imam rezultat od 2,19 metara, tako da mi je taj cilj veoma važan.“

Slavko Stević je svojom izvanrednom predstavom pokazao svoju posvećenost i talent u atletici, a njegov uspeh na Konferenciji južnih država svedoči o njegovom potencijalu za buduće velike rezultate.

Možda Vam se svidi i