SLAVA HEROJIMA S KOŠARA: OBELEŽENO 25 GODINA OD STRADANJA MILENKA BOŽIĆA U LAĆARKU

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica/LAĆARAK – U Laćarku je svečano obeleženo 25 godina od stradanja Milenka Božića, heroja sa Košara. U centru mesta, pre dve godine, podignuta je spomen-bista koja svedoči o hrabrosti i žrtvi ovog junaka.

Obeležavanje je počelo službom u Hramu Svetog Arhangela Gavrila. Litija je zatim krenula ka spomen-bisti, gde je održan parastos za Milenka Božića, nakon čega je usledilo polaganje cveća. U ime Grada Sremske Mitrovice, venac je položio Vasilj Ševo, načelnik Gradske uprave za kulturu.

Organizatori ovog svečanog događaja bili su Savet Mesne zajednice Laćarak, Srpska pravoslavna crkvena opština Laćarak, Hram Svetog Arhangela Gavrila, SUBNOR Laćarak, veterani Srema, kao i Milenkovi saborci i heroji sa Košara.

Milenko Božić je postao simbol hrabrosti i odanosti svojoj zemlji tokom sukoba na Kosovu i Metohiji. Njegova žrtva i hrabrost će zauvek ostati upamćeni kao primer kako treba voleti i braniti svoju zemlju.

Svečanost je okupila veliki broj građana Laćarka i okolnih mesta, kao i predstavnike lokalne samouprave. Obeležavanje su organizovali: Savet Mesne zajednice Laćarak, Srpska pravoslavna crkvena opština Laćarak, Hram Svetog Arhangela Gavrila, SUBNOR Laćarak, veterani Srema i Milenkovi saborci, heroji sa Košara.

Možda Vam se svidi i