Sirmijumart – Francuski filmovi: Besplatne projekcije u saradnji sa Francuskim institutom

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Centar za kulturu Sirmijumart, u saradnji sa Francuskim institutom, priređuje trodnevni festival francuske kinematografije. Posetioci će imati priliku da uživaju u besplatnim projekcijama nekoliko recentnih francuskih filmova, koje će se održati u Art klubu Sirmijumart od ponedeljka, 19. februara do srede, 21. februara 2024. godine, sa početkom u 19 sati.

Ponedeljak, 19. 2. 2024. godine: „Baš me briga“ (Rien à foutre)
Ovaj film koji nosi žanr komedije-drame, režirali su Emanuel Mar i Žili Lekustr. Prati priču Kasandre, stjuardese u niskotarifnoj avio-kompaniji koja živi život bez briga, sve dok se nesreća ne dogodi i ne primora je da se ponovo poveže sa svetom.

Utorak, 20. 2. 2024. godine: „Naše večno leto“ (L’Eté l’éternité)
Ova drama, režirana od strane Emili Osel, vodi nas u Marsej, gde se Lisa suočava sa svojom budućnošću nakon gubitka najbolje prijateljice. Kroz lutanje gradom i slučajne susrete, Lisa otkriva nove horizonte, nudeći nam delikatnu priču o punoletstvu, ljubavi i gubitku.

Sreda, 21. 2. 2024. godine: „Plejlista“ (Playlist)
Poslednjeg dana festivala, publika će moći da uživa u komediji režisera Nina Antika. Film prati Sofiju, koja u svojim dvadesetim godinama pokušava da se snađe u ljubavi i karijeri. Kroz niz ljubavnih i poslovnih iskustava, Sofija se suočava sa izazovima stasavanja i traženja prave ljubavi.

Ovi filmovi pružaju širok spektar tema i emocija, od humora do introspekcije, te su idealni za sve ljubitelje francuske kinematografije. Ulaz na projekcije je besplatan, a svi su pozvani da se pridruže uživanju u francuskoj filmskoj umetnosti.

Možda Vam se svidi i