Roloplast Mošić mogao bi da gradi stambeni  kompleks zatvorenog tipa u blizini atletskog stadiona u Sremskoj Mitrovici

Od strane Ozon
1 komentar

Sremska Mitrovica – Blok između ulica Fruškogorska, Banjalučka i dr Milana Kostića prostor je na kome se nalaze park i atletski stadion, izgrađen bez odobrenja, u Sremskoj Mitrovici. Ovde se nalaze i predškolska ustanova, kompleks elektrodistribucije, prostor stare fabrike „Dijana“ koji je van funkcije (breaunfild lokacija u vlasništu preduzeća Roloplast Mišić), lovački dom, prostori preduzeća Sirmiumbus i Braca Cop, kao i skladišni prostor preduzeća Agrožito, piše eKapija.

(Foto: Print screen / Nacrt PDR)

Nacrt plana detaljne regulacije predviđa da se prostor postojećih privrednih delatnosti smanji, a deo transformiše u mešovite centre. U planu je da se na braunfild lokaciji grade stambeno-poslovni objekti veće spratnosti. To je i poseban cilj izrade plana u interesu investitora izrade planskog dokumenta preduzeća Roloplast Mošić – uređenje građevinskog zemljišta na parceli 129/3 (prikazano na mapi) i transformacija prostora u kondominijumski tip višeporodičnih stambenih objekata sa pratećim komercijalnim sadržajima.

Uređene zelene površine će se povećati i promeniti karakter. Park zauzima površinu od 5,75 ha i u dobrom je stanju, ali je opremljenost šetnim stazama skromna. Postoji adrenalin park, kao i skromni urbani mobilijar. Ne postoji neophodna infrastruktura. Planom je predviđeno da se ovo unapredi.

Atletski stadion zauzima površinu od 2,70 ha. Prema pravilima građenja, dozvoljena je izgradnja atletske staze, tribina, svlačionica, objekata uprave, sportskih terena. Parkiranje je moguće u Ulici dr Milana Kostića.

Planom se predviđa i demontiranje postojećeg industrijskog koloseka, koji je van funkcije, kao i izgradnja rekonstrukcija Ulice dr Milana Kostića.

Nosilac izrade nacrta plana detaljne regulacije je Grad Sremska Mitrovica, a izrađivač JP Urbanizam Sremska Mitrovica.

Rani javni uvid traje do 26. aprila.

eKapija.

Možda Vam se svidi i

1 komentar

Bole 01.04.2024. - 8:43 am

Ma sta ce vam park? Bolje zgrade, beton, pvc plastika…I taj stadion..Ko ce tu da trči i da se znoji, nije niko lud..I u Šidu je pomenuti kupio par kuća u centru i parking kod ambulante i pravi zgradu da sunce nece niko u blizini videti. Ali, to je dobro, morace bolesnici pešice a kondicija je važna…

Komentari su zatvoreni.