Registracija električnih trotineta do 15. juna. Evo gde rešavate sve na jednom mestu u Sremskoj Mitrovici

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U poslednjih nekoliko godina, električni trotineti su postali neizostavan deo gradskog prevoza, pružajući ekonomično i praktično rešenje za izbegavanje saobraćajnih gužvi. Međutim, od 15. juna ove godine, ova popularna sredstva prevoza će morati da se prilagode novim propisima kako bi ostala u saobraćaju.

Najvažnija novina je uvođenje nalepnice, koja će služiti kao dokaz da trotinet ispunjava sve potrebne standarde. Ova nalepnica će sadržati informacije o snazi elektromotora, brzini i masi vozila, omogućavajući policiji da efikasno kontroliše i reguliše njihovo korišćenje.

Za sve trotinete koji ne budu imali ovu nalepnicu, od 15. juna će biti naplaćivane kazne u iznosu od 10.000 dinara. U Sremskoj Mitrovici, vozači trotineta mogu rešiti ovu obavezu u Auto-moto savezu Srbije (AMSS), koji će izdavati nalepnice i sva prateća dokumenta. Lokacija AMSS-a u Sremskoj Mitrovici je na adresi Fruškogorska 85a, a za više informacija mogu se pozvati na brojeve telefona: 022/631-747 i 061/22-22-005.

Cena nalepnice iznosi 2.065 dinara, uz dodatnu taksu od 400 dinara. Do 15. juna, kada ističe rok za izdavanje nalepnica, policija će početi sa opsežnim kontrolama svih trotineta koji se kreću u saobraćaju, kako bi se osiguralo da svi vozači poštuju nove propise.

Podsećamo vozače trotineta da je obavezno nošenje zaštitne biciklističke kacige, kao i svetloodbojnog prsluka tokom kretanja po kolovozu. Prsluk neće biti obavezan tokom dana ukoliko se voze biciklističkim stazama ili biciklističko-pešačkim trakama. Takođe, sva vozila moraju da ispunjavaju sve zakonske uslove, uključujući postojanje kočnice, pozicionih svetala i sirene, kako bi se obezbedila njihova bezbedna vožnja u saobraćaju.

Možda Vam se svidi i