Promocija knjige „Svitanja kraj reke“ Petra I. Kojića u Biblioteci „Gligorije Vozarović“

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U petak, 5. aprila 2024. godine, u čitaonici Biblioteke „Gligorije Vozarović“ u Sremskoj Mitrovici, održaće se promocija knjige „Svitanja kraj reke“ autora Petra I. Kojića. Ova memoarsko-putopisna proza prati autorov život i rad i posebno je usmerena na velike reke našeg podneblja, poput Tise i Dunava, kao i na predele Srema, Bačke i Baranje.

Petar I. Kojić je kroz svoju bogatu karijeru radeći i putujući boravio u Grčkoj, na Svetoj Gori, Italiji, međurečju Tigra i Eufrata, ali i u Rusiji. Rusiju je zavoleo i opisao kroz njene velike reke poput Dnjepara, Volge i Dona. U svom književnom delu, autor se osvrnuo na velikane ruske literature i puteve kojima su Srbi nekada davno došli u Rusiju. Seobama o kojima su u literaturi pisali Simeon Piščević i Miloš Crnjanski posvećuje posebnu pažnju.

Program promocije počinje u 18 časova, a u muzičkom delu programa nastupiće hor iz Beočina „Nikola Ćirilov Ćira“.

Očekuje se veliko interesovanje ljubitelja književnosti i putopisa za ovu promociju koja će sigurno pružiti jedinstven uvid u putovanja i doživljaje autora Petra I. Kojića i njegovu posvećenost lepotama i tajnama velikih reka.

Možda Vam se svidi i