Prolećno ozelenjavanje u Bloku B: Sadnja 80 mladih lipa

Od strane Ozon
0 komentar
Sremska Mitrovica – U nastojanju da doprinese svežijem i zelenijem izgledu grada, Mesna zajednica „Blok B“ aktivno učestvuje u prolećnom uređenju. Ovog puta, akcenat je stavljen na ozelenjavanje, a uz pomoć JKP „Komunalija“, sprovedena je masovna sadnja u ovom delu grada.

Ulicama Bloka B posađeno je čak 80 mladih lipa, čime se doprinosi ne samo estetskom poboljšanju ambijenta, već i unapređenju kvaliteta vazduha i životne sredine. Načelnik Gradske uprave za zaštitu životne sredine, Dražen Riđošić, prisustvovao je ovoj akciji i istakao da je ovogodišnja sezona sadnje biljaka bila rekordna.

„Ponosni smo na angažovanje Mesne zajednice ‘Blok B’ i JKP ‘Komunalija’ u ovoj akciji. Sadnja mladih lipa doprinosi ne samo lepšem izgledu našeg grada, već i unapređenju kvaliteta životne sredine, te smo uvereni da će ova inicijativa imati pozitivan dugoročni efekat“, izjavio je Riđošić.

Predsednik Saveta Mesne zajednice Blok B, Stanko Blagojević, takođe je istakao značaj ove akcije. Pored sadnje, naglasio je i uređenje korita kanala Čikas, koji prolazi kroz ulice ovog naselja, kao deo celokupnih napora za poboljšanje životnog okruženja stanovnika Bloka B.

Ovakve akcije ozelenjavanja i uređenja javnih površina predstavljaju korak napred ka stvaranju prijatnijeg i zdravijeg okruženja za sve građane, te su podrška sveukupnom razvoju i unapređenju lokalne zajednice.

Možda Vam se svidi i