Preminula fudbalska legenda: Oproštaj od Dragoljuba Milošičevića (1946-2024)

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – 2. aprila, fudbalski svet je ostao bez jednog od svojih velikana. Dragoljub Milošičević – Šeki, dugogodišnji igrač, kapiten i jedan od legendi FK Radnički iz Sremske Mitrovice, preminuo je u 76. godini života.

Rođen 1946. godine u Čalmi, Šeki je fudbalsku karijeru započeo u lokalnom klubu Sloga. U Hesnu je stigao 1966. godine, a to je bila i sezona u kojoj je Radnički postao šampion Vojvođanske lige. U tom periodu, pored imena poput Horninga, Ognjanovića, Josipa Matkoviča i Ilije Jovanovića, Šeki je dao svoj skroman, ali značajan doprinos. Tokom te sezone, odigrao je pet prvenstvenih utakmica i postigao jedan gol.

U narednim sezonama, pa sve do kraja svoje igračke karijere, Šeki je bio nezamenjiv član prvog tima Radničkog, istaknuti kapiten i jedan od najboljih igrača u istoriji crveno-belih iz Hesne.

Odigrao je ukupno 250 prvenstvenih utakmica za prvi tim Radničkog tokom 13 sezona. Na listi po broju odigranih utakmica za Radnički, Šeki zauzima drugo mesto, odmah iza Ružojčića Milenka Šerifa koji je odigrao 255 utakmica.

Sahrana Dragoljuba Milošičevića – Šekija biće održana u sredu, 3. aprila, u 13 časova na pravoslavnom groblju u Ćalmi. Delegacija kluba iz Sremske Mitrovice, uz crveno-belu suzu i buket cveća sa crvenim i belim ružama, oprostiće se od Šekija. Oproštajni govor držaće njegov saigrač, prijatelj i kum, Eugen Rac-Jole.

U 16 časova istog dana, Radnički iz Sremske Mitrovice igra važnu prvenstvenu utakmicu protiv Kolubare iz Lazarevca u okviru 28. kola Prve lige Srbije. Pre početka susreta, odavanjem minuta ćutanja, klub će se odati počast velikom Šekiju.

Neka mu je večna slava.

Možda Vam se svidi i