Prehrambeno šumarska i hemijska škola: Novi smerovi – Frizer, tehničar za pejzažnu arhitekturu i prehrambeno-biotehnološki tehničar

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Prehrambeno sumarska i hemijska škola uvest će nove obrazovne profile od sledeće školske godine, prateći potrebe tržišta rada i pružajući učenicima mogućnost da se obrazuju za zanimanja koja su u skladu sa savremenim trendovima.

Jedan od novih profila koji će biti dostupan u ovoj školi je frizer. Uz to, škola će opremiti frizerski salon za praktičnu nastavu, pružajući učenicima neophodno iskustvo i veštine za uspešnu karijeru u ovom zanimanju.

Drugi novi profil je tehničar za pejzažnu arhitekturu, što predstavlja odgovor na potrebu za stručnjacima koji su sposobni da oblikuju i uređuju okolinu na estetski i funkcionalan način. Ovo je u skladu sa novim standardom kvalifikacija i omogućava učenicima da se specijalizuju u ovoj oblasti.

Još jedan novi profil je prehrambeno-biotehnološki tehničar. Ovaj profil prati savremene trendove u oblasti prehrambene industrije i biotehnologije, pružajući učenicima znanja i veštine potrebne za rad u ovoj dinamičnoj i perspektivnoj oblasti.

Značajna novina je i uvođenje mesara-dual programa, koji će omogućiti učenicima da steknu praktično iskustvo i teorijsko znanje paralelno, kroz dualni obrazovni profil. Ova inicijativa podržana je odlukom Vlade Republike Srbije koja će obezbediti dodatnu podršku učenicima kroz mesečnu stipendiju od 5000 dinara tokom 9 meseci.

Nadalje, škola će i dalje nastaviti sa obukom šumarskih tehničara, pružajući studentima mogućnost da se specijalizuju za oblast šumarstva i stvore osnovu za buduću karijeru u ovoj važnoj grani industrije.

Ovi novi obrazovni profili predstavljaju korak napred ka pružanju kvalitetnog obrazovanja i usklađivanju sa potrebama tržišta rada.

Možda Vam se svidi i