Predavanje o bezbednosti biciklista i „Kritična masa“ okupljaju bicikliste u Sremskoj Mitrovici

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U prostorijama Saveza vozača na Zanatlijskoj 22, 15 juna, biće održano predavanje na temu bezbednosti biciklista, organizovano u sklopu aktivnosti udruženja „Biciklistička inicijativa Sremska Mitrovica“. Pprogram će voditi magistar inženjerskog saobraćaja Igor Velić.

Tema predavanja biće posvećena bezbednosti biciklista i ostalih osetljivih učesnika u saobraćaju, kao i projektima koji se tiču unapređenja njihove zaštite.

Nakon završetka predavanja, okupljeni biciklisti će se uputiti na „Kritičnu masu“, tradicionalni događaj koji već godinama okuplja ljubitelje biciklizma u ovom gradu. Ovogodišnja „Kritična masa“ započeće 15. juna, u 11:30 časova sa polaskom sa parkinga kod restorana „Šojenica“. Tema ovogodišnjeg događaja biće posvećena biciklističkim stazama u Sremskoj Mitrovici, sa ciljem podizanja svesti o potrebama za njihovim proširenjem i unapređenjem.

Udruženje „Biciklistička inicijativa Sremska Mitrovica“ nastavlja da aktivno promoviše biciklizam kao ekološki prihvatljiv i zdrav način transporta, te podstiče lokalnu zajednicu na aktivno učešće u unapređenju uslova za bezbednu vožnju bicikala.

Možda Vam se svidi i