Povezivanje policijskih snaga: Poseta Darka Dronića kantonalnoj policiji Friborga

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Policijski službenik Darko Dronić, koordinator kancelarije NS IPA Srbije u Sremskoj Mitrovici, nedavno je boravio u poseti Kantonalnoj policiji grada Friborga u Švajcarskoj, na poziv gospodina Raphaela Hermanna, člana Upravnog odbora IPA Švajcarska. Tokom posete, Droniću je priređen svečani doček, gde je imao priliku da se upozna sa svakodnevnim aktivnostima švajcarskih kolega i obiđe sedište kantonalne policije.

Jedan od najvažnijih rezultata ove posete je dogovor o daljoj saradnji između Kantonalne policije Friborga i Policijske uprave Sremska Mitrovica. Na veliku čast grada Sremske Mitrovice, na Darkov poziv, delagacija kantonalne policije IPA Švajcarska će uskoro posetiti grad, gde će biti potpisan sporazum o saradnji. Tom prilikom, švajcarski policajci će imati priliku da se upoznaju sa kulturom i istorijom Sremske Mitrovice, čime će se vršiti promocija grada u najboljem svetlu.

Pored uspešne posete Friborgu, Darko Dronić je najavio svoje učešće na međunarodnom IPA kongresu u Beču krajem jula. Na ovom značajnom događaju, Droniću je ukazana čast da predstavlja srpsku policiju među predstavnicima iz 50 zemalja sveta. Tokom kongresa, Dronić će imati prijeme kod gradonačelnika Beča, direktora policije Republike Austrije i ministra unutrašnjih poslova Republike Austrije.

Kongres će takođe biti prilika za obuku koju će vršiti najeminentniji stručnjaci iz oblasti bezbednosti u Republici Austriji, kao i pripadnici specijalne jedinice „Kobre“

Poseta Darka Dronića Švajcarskoj i njegovo učešće na međunarodnom kongresu u Beču predstavljaju značajne korake ka unapređenju saradnje i razmene iskustava između srpske policije i njihovih međunarodnih kolega. Ovi događaji ne samo da promovišu Sremsku Mitrovicu, već i jačaju poziciju srpske policije na globalnoj sceni, doprinoseći sigurnosti i bezbednosti građana širom sveta.

Možda Vam se svidi i