Ponovo pljuskovi, grmljavina i jak vetar u Sremskoj Mitrovici. Nevreme se ne smiruje

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U Sremskoj Mitrovici je oko 5 časova jutros ponovo počela jaka kiša, praćena grmljavinom i jakim vetrom, čime je nastavljen niz ekstremnih vremenskih uslova koji su zahvatili ovaj deo Srbije. Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije, u skladu sa najavama Republičkog hidrometeorološkog zavoda, juče su uputili upozorenje gradskim i opštinskim štabovima za vanredne situacije za hitno preduzimanje operativnih i preventivnih mera.

Posle 20 sati, na područje Šida stiglo je nevreme iz pravca Hrvatske, pri čemu je nebo nad gradom bilo crno, što je dodatno naglašavalo ozbiljnost situacije.

U obližnjim Batrovcima padao je led veličine jajeta, dok je na mitrovačkom području, u selima severne Mačve, duvao jak vetar praćen kišom. Slična situacija je zabeležena i u drugim naseljima. U Rumi je nezvanično oko 21 sat zbog udara groma izbio požar, ali drugi detalji nisu saopšteni.

U Sremskoj Mitrovici su sinoć neke ulice bile poplavljene.

Posle sinoćne oluje, jutros oko 5 časova ponovo je Sremsku Mitrovicu pogodio pljusak i oluja.

Svi građani koji su pretrpeli štetu usled nedavnog nevremena pozivaju se da se jave komunalnim službama grada Sremska Mitrovica kako bi prijavili štetu i dobili potrebnu pomoć.

Komunalne službe koje su na raspolaganju za prijavu štete uključuju Komunalnu miliciju, Gradsko stambeno, Komunalije i Vodovod. Građani se ohrabruju da prijave sve probleme na javnim površinama kao što su:

  • Porušeno drveće: Ukoliko je nevreme oborilo ili oštetilo drveće koje predstavlja opasnost po bezbednost građana ili imovinu, prijavite ovaj problem nadležnim službama kako bi se preduzele potrebne mere.
  • Problem sa atmosferskom kanalizacijom: Ako je došlo do zagušenja ili oštećenja atmosferske kanalizacije što može dovesti do poplava ili drugih problema, važno je da se ovo prijavi što pre.
  • Nestanak javne rasvete: U slučaju da je nevreme prouzrokovalo prekid u radu javne rasvete, molimo vas da prijavite ovaj problem kako bi se što pre otklonio i omogućila normalna funkcionalnost javne rasvete.

Građani mogu kontaktirati komunalne službe putem telefona ili posetiti njihove kancelarije kako bi prijavili štetu i zatražili pomoć. Važno je da se prijava obavi što pre kako bi se sanacija štete mogla obaviti u najkraćem mogućem roku.

Za sve dodatne informacije i prijave, kontaktirajte komunalne službe grada Sremska Mitrovica.

Kontakt informacije:

Možda Vam se svidi i