Policijska akcija otkriva opasne vozače: Vožnja pod uticajem droga i alkohola

Od strane Ozon
0 komentar

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Sremskoj Mitrovici sproveli su akciju kontrole saobraćaja koja je rezultirala otkrićem šestorice vozača koji su počinili ozbiljne saobraćajne prekršaje. Među njima su identifikovani slučajevi nasilničke vožnje, vožnje pod uticajem narkotika, vožnje bez vozačke dozvole i vožnje pre sticanja prava na upravljanje vozilom.

U Inđiji je zaustavljen tridesetpetogodišnjak koji je vozio „reno“ sa visokih 2,23 promila alkohola u organizmu. U Pećincima je zatečen pedesetčetvorogodišnji vozač „golfa“ sa 2,10 promila alkohola, dok je u Sremskoj Mitrovici priveden pedesetšestogodišnjak koji je upravljao „suzukijem“ sa 2,01 promil alkohola.

Policija u Staroj Pazovi otkrila je vozače pod uticajem opojnih droga. Tridesetsedmogodišnji vozač „folksvagena“ bio je pod dejstvom amfetamina, dok je četrdesetjednogodišnjak koji je upravljao „bmv“ bio pozitivan na kokain i vozio bez vozačke dozvole.

U Inđiji je zatečen tridesetdvogodišnjak koji je vozio „polo“ pod dejstvom kanabisa, dok je kod dvadesetdevetogodišnjeg suvozača pronađena sumnjiva biljna materija za koju se sumnja da je marihuana.

Svi ovi vozači su privedeni nadležnim prekršajnim sudijama, a određeno im je zadržavanje. Takođe, četrnaestogodišnji vozač „folksvagena“ u Sremskoj Mitrovici biće podvrgnut postupku prema zakonu za maloletnike.

Ova akcija policije ukazuje na ozbiljnost problema vožnje pod uticajem alkohola i droga te podseća sve učesnike u saobraćaju, posebno vozače, da dosledno poštuju saobraćajne propise zarad svoje i bezbednosti drugih.

Možda Vam se svidi i