Pola odbornika jedne stranke nije došlo po pozivu, deo zaboravio: GIK dodelio mandate u Skupštini Sremske Mitrovice

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Gradska izborna komisija (GIK) donela je rešenje o dodeli mandata odbornicima novog saziva Skupštine Sremske Mitrovice. Sekretar GIK-a Miloš Mišković izjavio je da je danas na sednici Izborne komisije doneto rešenje o dodeli mandata izbornim listama prema konačnom izveštaju o rezultatima izbora.

Komisija je dodelila mandate za 39 kandidata sa liste „Aleksandar Vučić – Sremska Mitrovica sutra“, za 14 kandidata sa liste „Grad za sve nas“, za 5 kandidata sa koalicione liste „Sremska Mitrovica protiv nasilja“ i za 3 kandidata sa liste „Dr Savo Manojlović – I ja sam Mitrovica – Kreni Promeni – Mlada Mitrovica“. Uverenja su uručena izabranim odbornicima čiji su mandati potvrđeni.

Komisija je dodelila mandate za svih 39 kandidata sa liste „Aleksandar Vučić – Sremska Mitrovica sutra. Sa liste „Grad za sve nas“, uručena su uverenja za 7 od 14 mandata, dok se preostalih 7 odbornika nije pojavilo na uručenju. Svi kandidati sa koalicione liste „Sremska Mitrovica protiv nasilja“ su prisustvovali uručenju i dobili svoja uverenja. Grupa građana „Kreni-promeni – Mlada Mitrovica“ zaboravila je datum uručenja, te se nisu pojavili iako su uredno pozvani putem ovlašćenih lica izbornih lista”, rekao je sekretar Izborne komisije Miloš Mišković. Kandidatima koji su dobili uverenja potvrđeno je da su izabrani za odbornike u Skupštini grada.

Možda Vam se svidi i