Počinje pojačana kontrola brzine na putevima: Građani mogu predložiti deonice za kontrolu

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica/Srbija – Ministarstvo unutrašnjih poslova poziva građane da do srede, 24. aprila, putem mejl adrese Uprave saobraćajne policije usp@mup.gov.rs, predlože deonice puteva na kojima bi želeli da se sprovodi kontrola brzine.

Uprava saobraćajne policije najavila je pojačanu kontrolu saobraćaja od 25. aprila do 1. maja, sa posebnim akcentom na prekoračenje brzine, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Svakoga dana tokom ove nedelje, saobraćajna policija će koristiti sve raspoložive uređaje za merenje brzine kretanja vozila. To uključuje ručne radare, radare u sistemima video-nadzora, kao i uređaje za merenje brzine u vozilima bez obeležja policije, poznatim kao „presretači“.

U sklopu ove akcije, na auto-putevima će se meriti i prosečna brzina kretanja vozila. Pored toga, u saradnji sa organizacijom ROADPOL, mrežom saobraćajnih policija Evrope, 1. maja u ponoć biće realizovan „Speed Marathon“. Tokom ovog događaja, brzina će biti merena neprekidno 24 časa na najvažnijim putnim pravcima.

Možda Vam se svidi i

Ostavi komentar