Početak pilot-projekta „Garancije za mlade“ u Srbiji: Filijale NSZ u Sremskoj Mitrovici, Kruševcu i Nišu prve u realizaciji

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Sporazumom o učinku Nacionalne službe za zapošljavanje za 2024. godinu, kojim će iz budžeta Srbije biti finansirane različite mere aktivne politike zapošljavanja, opredeljeno je 7,75 milijardi dinara. Ovaj sporazum potpisali su ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Zoran Martinović,

Selaković je rekao da je za profesionalnu rehabilitaciju i stimulisanje zapošljavanja osoba sa invaliditetom izdvojeno 550 miliona dinara, uz napomenu da se prvi put ove godine kreće u sprovođenje pilot-projekta „Garancije za mlade“.

– Ovaj projekat će realizovati filijale Nacionalne službe za zapošljavanje u Sremskoj Mitrovici, Kruševcu i Nišu, a država je obezbedila dodatnih 200 miliona dinara za pripremu za to da u naredne tri godine uđemo u potpunu primenu tog projekta na teritoriji naše zemlje – dodao je ministar.

Uz pomoć mera aktivne politike zapošljavanja, u prethodnoj godini je zaposleno 17.865 građana, od kojih su 10.700 žene, rekao je on, dodajući da su žene bile apsolutno primarne u zapošljavanju kroz mere aktivne politike zapošljavanja.

Martinović je najavio da će Nacionalna služba za zapošljavanje krenuti u intenzivnu kampanju kako bi se i poslodavci i nezaposleni informisali o ovom programu, ali i o subvencijama koje mogu da koriste i merama namenjenim teže zapošljivim kategorijama, a sva sredstva su namenjena privatnom sektoru.

Izvor eKpija

Možda Vam se svidi i