Plivanje za Bogojavljenski krst 19. januara u Sremskoj Mitrovici: Prijave u toku

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U petak, 19. januara, Sremska Mitrovica će obeležiti 25. jubilarno Bogojavljensko plivanje za Časni Krst, tradicionalni događaj koji okuplja zajednicu u duhu praznične radosti i vere. Manifestacija će se održati kod Hrama Svetog prvomučenika i arhiđakona Stefana, a organizuju je Grad Sremska Mitrovica, Hram Svetog prvomučenika i arhiđakona Stefana, i Svebor družina „Sveti Dimitrije“ iz Sremske Mitrovice.

Svečanosti će prethoditi Sveta Liturgija u Hramu Sv. Arhiđakona i prvomučenika Stefana – Male crkve, s početkom u 9 sati. Oko 11 sati, u Hramu će biti osveštenje vode, a ispred crkve priređen je prigodni program. Nakon toga, plivači će biti blagosloveni i predstavnici vojske, policije, školske dece, i okupljeni građani će sa litijama sići do obale reke Save.

Prijave za hrabre plivače koji žele da se okušaju u plivanju za Časni Krst primaju se u Maloj crkvi svakog dana od 8 do 19 sati, najkasnije do 18. januara. Viteško plivanje zakazano je za 12 sati, gde će plivači hrabro kroz špalir svečano obučene dece, vojnih i policijskih predstavnika krenuti prema rečnom krstu.

Događaj je prilika za zajedništvo, duhovnost i okupljanje građana u obeležavanju važnog pravoslavnog praznika. Organizatori pozivaju sve zainteresovane da se pridruže ovom svečanom trenutku.

Prijavljivanje za viteško plivanje za Časni Krst obavlja se u prostorijama Male crkve svakog dana od 8 do 19 sati, najkasnije do četvrtka, 18. januara. Za dodatne informacije, možete kontaktirati:

  • Dragan Sabljov: 063/81-40-999
  • Andrija Avakumović: 063/83-61-552

Ne propustite ovu jubilarnu manifestaciju koja spaja tradiciju, vera i zajedništvo u srcu Sremske Mitrovice.

Možda Vam se svidi i