Penzije u maju zbog praznika do 13 maja: Pogledajte kada će biti isplaćene

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Prema kalendaru isplata penzija, koji je objavio Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) isplata penzija za maj počeće 7. maja, a sve penzije će biti isplaćene do 13. maja.

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) objavio je novi kalendar isplata penzija za maj, prema kojem će isplate za april biti pomerene zbog predstojećih praznika.

Razlog za ovu promenu u kalendaru isplata su šest vezanih neradnih dana, odnosno praznika, koji nas očekuju početkom maja. U skladu sa tim, pomerili su se rokovi za isplatu penzija.

Penzije za zaposlene biće isplaćivane od 10. do 13. maja, dok će penzije za kategoriju samostalnih delatnosti biti isplaćene 7. maja. Penzije za poljoprivrednike, kao i vojne penzije, biće isplaćene 8. maja. Za mart su penzije bile isplaćivane od 10. aprila, preko tekućih računa, a 11. aprila  na kućne adrese i na šalterima pošta.

Građani penzioneri su pozvani da se pridržavaju ovog novog rasporeda isplata i da budu strpljivi s obzirom na promene u kalendaru isplata zbog prazničnih dana.

PIO fond će redovno obaveštavati penzionere o svim detaljima vezanim za isplatu penzija, kako bi se izbegle eventualne nejasnoće i nesporazumi.

Penzioneri se podsećaju da će se isplate vršiti u skladu sa navedenim datumima i da nije potrebno da dolaze u filijale PIO fonda pre tih datuma.

Građani se mogu dodatno informisati o isplatama putem sajta PIO fonda ili putem kontakt centra, gde će dobiti sve potrebne informacije vezane za isplatu penzija.

Možda Vam se svidi i

Ostavi komentar