OŠ „Jovan Popović” sprovodi projekat „Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo” u saradnji sa MUP-om

Od strane Ozon
0 komentar
Sremska Mitrovica – Edukativne radionice o bezbednosti dece u vanrednim situacijama održane su u Osnovnoj školi „Jovan Popović” u okviru projekta „Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo”. Tim povodom, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su sa đacima radili na razvijanju veština i znanja o postupanju u situacijama kao što su poplave, požari ili zemljotresi.

Cilj ovog projekta je da se najmlađi nauče kako da budu bezbedni u vanrednim situacijama. Interaktivne radionice su obuhvatile timski rad policijskih službenika, predstavnika škole i Poverenika za zaštitu ravnopravnosti, koristeći edukativni materijal, spotove i predstave.

Direktor OŠ „Jovan Popović”, gospodin Slobodan Stojilković, istakao je važnost ovakvih aktivnosti, naglašavajući da deca već od najranijeg uzrasta treba da budu upoznata sa pravilnim postupanjem u vanrednim situacijama. Dodao je da je saradnja sa Ministarstvom unutrašnjih poslova veoma uspešna, te da su prethodna iskustva sa sličnim akcijama bila izuzetno pozitivna.

U okviru projekta, učenici nižih razreda su imali priliku da uče kroz interaktivne predstave, edukaciju o bezbednosti uz upotrebu različitih nastavnih materijala i radionice. Pored policijskih službenika, o bezbednosti su ih edukovali i pripadnici vatrogasne službe.

Petar Blažić, pripadnik Odeljenja za vanredne situacije u Sremskoj Mitrovici, istakao je da je obuka dece od trećeg i četvrtog razreda važna kako bi se pripremili za eventualne vanredne situacije i znali kako da postupaju u njima.

Učenici su aktivno učestvovali u radionicama, gde su kroz prezentacije, animirane filmove i interaktivne diskusije sticali znanje i veštine o postupanju u vanrednim situacijama. Ova edukacija predstavlja važan korak ka osnaživanju dece i podizanju svesti o bezbednosti u školi i širem okruženju.

Možda Vam se svidi i