Oglasio se “Eliksir” nakon iskliznuća četiri vagona sa fosfornom kiselinom

Od strane Ozon
0 komentar

Ruma- U železničkoj stanici Ruma došlo je do iskliznuća četiri vagona cisterne tovarene fosfornom kiselinom, nema curenja, prevrtanja cisterni ni opasnosti po ljude i životnu sredinu, saopštila je Elixir Grupa.

Kako navode, jutros je na ulaznoj skretnici došlo je do iskliznuća četiri vagon cisterne, tovarene fosfornom kiselinom.

U ponedeljak 26. februara u jutarnjim časovima došlo je do iskliznuća 4 vagon cisterne u kojima se prevozila fosforna kiselina iz Prahova do Šapca. Fosfornu kiselinu teretnim vagonima prevozila je Srbija Kargo za Elixir Grupu, piše u saopštenju.
 
Prilikom iskliznuća vagona sa fosfornom kiselinom nije došlo do curenja, prevrtanja, niti isparenja i nema nikakve opasnosti po zdravlje ljudi i životnu sredinu, naglašavaju u saopštenju.
 
Vagone kojima se prevozila fosforna kiselina Elixir Grupa zakupila je od kompanije „Atir-Rail” iz Francuske. Vagoni se redovno servisiraju i održavaju u skladu sa važećim zakonima i propisima, dodaju iz Elixir Grupe.
 
Detalje o uzrocima ovog incidenta utvrdiće nadležni organi. Elixir Grupa je u punoj saradnji s istražnim timovima i pruža sve neophodne informacije i podršku u cilju temeljne analize događaja.

Možda Vam se svidi i