Oglasila se bolnica povodom slučaja smrti Nataše Žabić

Od strane Ozon
3 komentari

Sremska Mitrovica – Tragičan slučaj smrti pacijentkinje iz Sremske Mitrovice, Nataše Žabić (44), desio se u četvrtak, nedugo nakon što ju je lekar otpustio sa pregleda.

Nataša Žabić je juče sahranjena, a danas 29. aprila bolnica u Sremskoj Mitrovici je izdala kratko saopštenje:

„Odmah po saznanju o nemilom događaju, Opšta bolnica Sremska Mitrovica obavestila je nadležne zdravstvene institucije i naložila unutrašnji nadzor“, piše u saopštenju sremskomitrovačke bolnice.

Izveštaj obdukcije:

Nataša Žabić je preminula u četvrtak, a kako saznajemo, uzrok smrti se povezuje sa plućnom tromboembolijom, nastale najverovatnije od tromba koji je krenuo iz noge na koju se i žalila. Lekar je, nakon pregleda i prepisane terapije, odlučio da pacijentkinju pusti na kućno lečenje. Međutim, nedugo zatim Nataša Žabić je preminula.

Nataša Žabić je već bila primljena u bolnicu 31. marta zbog sumnje na upalu slepog creva, nakon čega je podvrgnuta operaciji i otpuštena sa bolničkog lečenja. Ponovno se obratila bolnici 25. aprila zbog otečene noge, nakon čega je upućena na kućno lečenje.

Nezvanično saznajemo da je protiv lekara koji je bio uključen u ovaj slučaj podneta krivična prijava, a očekuje se unutrašnja kontrola kako bi se istražile okolnosti vezane za ovu tragediju.

Brat Nataše Žabić, Saša, kaže da smatra da je njegova sestra preminula usled nebrige lekara.

Nataša je imala samo 44 godine i iza sebe ostavlja dvoje maloletne dece od 13 i 9 godina.

Nesrećnu ženu su u nedelju na večni počinak ispratili porodica, rodbina, prijatelji, poznanici… .Nataša je sahranjena 28.aprila, a porodica je najavila da će podneti tužbu protiv bolnice i lekara.

Možda Vam se svidi i

3 komentari

Zoran 29.04.2024. - 11:40 am

Nije ni cudo sto se kaze NE DAJ BOZE U SREMSKU MITRIVICU BOLNICU tesko se vracaju

milica 29.04.2024. - 12:45 pm

Tuga za ovu mladu veća tuga za njenu porodicu decu, muža i svekrvu koja je isto ostala sa malom decom dama u istim uzrastu. Bože pomozi im u velikoj tuzi a Nataši podari rajsko naselje

Ne la 30.04.2024. - 6:26 am

Naša nabubana medicina.Ja sam zamalo završio na sličan način borio sam se i išao kod svog lekara Dr.MI koja me nije ni pogledala a objasnio sam.joj simptome.Dobio pij nešto šta imaš za bolove.Sledeći je bio dr
Mitić iz Bg na hitnoj na Aerodromu NT.Koji je gledao upoređivao i rekao da on ne vidi ništa.Da nemam promena a bilo ih je natečena noga ,promena boje,toplija.Tražim da me primi mlada dr.JK koja me je na moje sugestije uputila na dopler kod dr.Ognjenović Lalić i ona je u razgovoru primetila da teško dišem da ima trombova u nozi, i hitno me uputila u INs.S.Kamenica.Spasila me.

Komentari su zatvoreni.