Od danas pojačana kontrola vozača autobusa i kamiona

Od strane Ozon
0 komentar

Saobraćajna policija najavljuje pojačane kontrole saobraćaja od danas, 19 februra do 25. februara, s fokusom na otkrivanje prekršaja vozača autobusa i teretnih vozila. Ova akcija, koja se sprovodi u 30 evropskih zemalja, deo je inicijative organizacije ROADPOL (mreža saobraćajnih policija Evrope).

Tokom ovog perioda, saobraćajna policija će posebno nadzirati puteve sa intenzivnim saobraćajem autobusa i teretnih vozila. Glavni cilj je kontrola poštovanja Zakona o radnom vremenu posade vozila u drumskom prevozu i tahografima, kao i ispunjenost opštih uslova za učešće u saobraćaju vozača teretnih vozila i autobusa.

Analize saobraćajnih nezgoda u 2023. godini pokazuju alarmantne podatke. Teretna vozila su bila uključena u 5.535 saobraćajnih nezgoda, pri čemu su vozači ovih vozila bili krivi za gotovo dve trećine incidenata. Sa druge strane, autobusi su učestvovali u 1.553 saobraćajne nezgode, a oko trećinu tih nezgoda izazvali su vozači autobusa.

U istom periodu, saobraćajna policija je otkrila oko 132.000 prekršaja vozača teretnih vozila i 5.200 prekršaja vozača autobusa.

Možda Vam se svidi i