Objavljeni konačni rezultati pokrajinskih izbora

Od strane Ozon
0 komentar

Pokrajinska izborna komisija usvojila je Ukupan izveštaj o rezultatima izbora za poslanike Skupštine Vojvodine, nakon što su na nekoliko mesta izbori ponovljeni 30. decembra prošle godine.

Srpska napredna stranka (SNS) sa koalicionim partnerima osvojila je apsolutnu većinu, steći 66 od 120 poslaničkih mandata.

Koalicija „Srbija protiv nasilja“ osvojila je 30 mandata, dok je Savez vojvođanskih Mađara, koji je bio deo vladajuće koalicije sa SNS u poslednja dva mandata, osvojio devet mandata.

Socijalistička partija Srbije, takođe članica trenutne vlasti, i opoziciona koalicija Nada dele sedam mandata, dok je Ruska stranka osvojila jedan mandat.

Cenzus nisu prešle koalicija predvođena strankom Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani, Koalicija Dveri – Zavetnici, Srpska radikalna stranka, koalicija Dosta je bilo – Socijaldemokratska stranka, Narodna stranka, koalicija Demokratski savez Hrvata u Vojvodini – Stranka pravde i pomirenja, Čedomir Jovanović – Vojvodina mora drugačije.

Broj birača upisanih u birački spisak bio je 1.669.791, a na 1.776 biračkih mesta izašlo je 985.929 birača, uz 30.444 nevažećih glasačkih listića.

Prigovori na ukupan izveštaj mogu se podneti u roku od 72 sata nakon objavljivanja ovog izveštaja, čime se zaključuje izborni proces i otvara prostor za konstruktivnu analizu rezultata.

Možda Vam se svidi i