Obeležavanje svetskog Dana dece obolele od raka: Balonima podrške i u Sremskoj Mitrovici

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Udruženje NURDOR zajedno sa lokalnim organizacijama i volonterima širom Srbije obeležilo je 15. februar – Svetski dan dece obolele od raka. Sa Trga Ćire Milekića i iz još 34 gradova širom zemlje, juče, tačno u 13 časova, pušteni su baloni podrške za sve mališane koji se bore sa ovom teškom bolešću.

U Sremskoj Mitrovici, događaj je organizovalo Udruženje NURDOR uz podršku Grada, Crvenog krsta, Moto kluba „Srem“ i Hora „Pikolo“. Cilj je bio pružiti podršku deci oboleloj od raka i njihovim porodicama, kao i prikupiti sredstva za misiju Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka.

Da bi se podržali mališani i njihovi roditelji, kao i sama misija udruženja, postojale su dve mogućnosti za akciju: slanje SMS-a sa sadržajem 1 na broj telefona 1150, kao i doniranje krvi, s obzirom na to da je transfuzija ključna u lečenju onkoloških pacijenata.

Marina Vlajić, volonterka NURDOR-a, izjavila je tokom događaja: „Tu smo da našim mališanima pokažemo da smo uz njih, da im pružimo podršku i da pokažemo svima u našoj zemlji koliko je ta podrška značajna. Trudimo se da deci omogućimo adekvatnu negu i adekvatne uslove lečenja, a njihovim porodicama podršku i pomoć.“ Zahvalila se Gradu i svima koji su pomogli u organizaciji ovog događaja, kao i svim lekarima, medicinskom osoblju i volonterima koji su podrška u ovoj borbi i misiji.

Ovaj događaj nije samo simboličan gest podrške, već i prilika da se podigne svest o izazovima sa kojima se suočavaju deca obolela od raka i njihove porodice, kao i da se aktivno uključimo u borbu protiv ove teške bolesti.

Možda Vam se svidi i