„Nije mala stvar biti četvrti u Srbiji u bilo čemu“: Uspešan vikend za atletičare Sirmiuma na Prvenstvu Srbije za mlađe juniore

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U subotu i nedelju, 22. i 23. juna, Kraljevo je bilo domaćin Prvenstva Srbije za mlađe juniore i juniorke (U18), gde su atletičari AK Sirmium iz Sremske Mitrovice ostvarili zapažene rezultate.

Najuspešniji je bio Stefan Đonić, rođen 2008. godine, koji je pobedio u disciplini 110m prepone sa vremenom od 14.13 sekundi. Ovaj rezultat je bolji od trenutnog državnog rekorda (14.17s) i norme za Evropsko prvenstvo za mlađe juniore (14.45s). Nažalost, zbog vetra koji je tokom trke iznosio +2.5 m/s (dozvoljeno do +2.0 m/s), rezultat nije priznat kao zvaničan. Ipak, Stefanova pobeda i osvajanje zlatne medalje su impresivna dostignuća, pogotovo s obzirom na to da je on mlađi godinu dana od većine konkurenata.

„Tempirali smo formu za ovo takmičenje, te se nadamo da će Stefan već na sledećem takmičenju uz regularan vetar postići normu za Prvenstvo Evrope, a možda i državni rekord,“ rekao je njegov trener, Slobodan Macanović.

Pored Stefana, atletičari Sirmiuma su ostvarili i druge zapažene rezultate:

  • Marko Lazić zauzeo je četvrto mesto u skoku u vis.
  • Đorđe Ilić je bio četvrti u bacanju kugle i diska.
  • Štafeta 4x100m u sastavu Luka Krnjević, Marko Lazić, Aleksa Milutinović i Stefan Đonić osvojila je četvrto mesto.
  • U štafeti 100-200-300-400m isti tim je osvojio bronzanu medalju u završnici trke.

„Nikada više četvrtih mesta, ali nije mala stvar biti četvrti u Srbiji u bilo čemu,“ zaključio je trener Macanović.

Možda Vam se svidi i