Naša deca među najboljima u Srbiji: Pohvale za kreativnost

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Rezultati likovno-literarnih konkursa, sprovedenih povodom Svetske i Nacionalne nedelje promocije dojenja, kao i kampanje „Oktobar mesec pravilne ishrane“ i Svetskog dana hrane 2023. godine, doneli su sjajne vesti za Sremski okrug.

Centar za promociju zdravlja Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut” organizovao je konkurs za decu predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta širom zemlje na temu „Majčino mleko je najbolja hrana“. Učešće je uzelo ukupno 208 radova iz cele Srbije, a među nagrađenima se istakla Sofija Plemić, učenica petog razreda osnovne škole „Jovan Popović” iz Velikih Radinaca, osvojivši III mesto u kategoriji likovnih radova od V do VIII razreda.

Sofija Plemić, učenica petog razreda osnovne škole „Jovan Popović“ iz Velikih Radinaca, koja je osvojila III mesto u kategoriji likovni radovi od V do VIII razreda. III MESTO Sofija Plemić V/5 razred, OŠ „Jovan Popović” Veliki Radinci,

Likovno-literarni konkurs u okviru kampanje „Oktobar – mesec pravilne ishrane“ privukao je oko 400 radova iz 22 okruga širom zemlje. Među nagrađenima su se našle i deca iz Sremskog okruga: PU „Dečija radost”, vrtić „Čarolija” iz Iriga je osvojio III mesto u svojoj kategoriji, dok je PU „Poletarac”, vrtić „Kockica 2” pohvaljen za grupni rad predškolske grupe.

Predškolski uzrast III mesto: Grupni rad pripremne predškolske grupe, PU „Dečija radost”, vrtić „Čarolija”, Irig

PU„Dečija radost”, vrtić „Čarolija”, Irig

Ovi izuzetni rezultati potvrđuju ne samo kreativnost i talenat dece iz Sremskog okruga, već i njihovu svest o značaju zdrave ishrane i dojenja. Ovakva priznanja doprinose promociji zdravih životnih navika među najmlađima i podstiču ih na dalje angažovanje u oblasti očuvanja zdravlja i životne sredine.

Možda Vam se svidi i