Najbolje škole u Sremu iz Sremske Mitrovice

Od strane Ozon
0 komentar

U Rumi je održana svečanost dodele nagrada najboljim osnovnim i srednjim školama Srema, u organizaciji Saveza za školski sport Srema. Ova manifestacija okupila je predstavnike škola iz svih sedam lokalnih samouprava Sremskog okruga, kako bi se istakli primeri izuzetnih dostignuća u oblasti sportskog nadmetanja i unapređenja školskog sporta.

Najuspešnija, koja je ponela titulu najbolje osnovne škole je OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ iz Sremske Mitrovice. Sa druge strane, u konkurenciji srednjih škola, priznanje je zasluženo otišlo u ruke Gimnazije u Sremskoj Mitrovici.

Tokom svečane ceremonije, prisutnima se obratio nekadašnji trofejni odbojkaški reprezentativac, a danas predsednik Saveza za školski sport Srbije, gospodin Željko Tanasković. On je istakao značaj školskog sporta kao veze između takmičarskog angažovanja u sportu i profesionalnog bavljenja ovom aktivnošću. Tanasković je takođe izrazio zahvalnost i prema nastavnicima koji rade sa decom, naglašavajući da je školski sport ključan za razvoj pozitivnih navika koje će imati dugoročan uticaj na zdravlje i kvalitet života u kasnijim godinama.

Ova manifestacija nije samo prilika za dodelu priznanja, već i za podsticanje škola da nastave sa ulaganjem i razvojem sportskih programa, te da i dalje podstiču učenike na aktivan i zdrav način života kroz učešće u sportskim aktivnostima.

Možda Vam se svidi i