Nagradna igra „Uzmi račun i pobedi“: Građani moraju otvoriti nove naloge za novi krug nagradne igre

Od strane Ozon
1 komentar

Zbog velikog interesovanja građana tokom prošlogodišnje nagradne igre sa „skupljanjem“ odsečaka fiskalnih računa, odnosno unošenjem njihovih kodova u aplikaciju, Vlada Srbije ovu akciju nastavlja i u 2024. godini.

Odluka o nastavku nagradne igre je već doneta, a bar pola miliona građana, koliko ih je otvorilo svoje naloge prošle godine, moći će ponovo da konkuriše za dobijanje stana u Beogradu.

Kako pišu mediji, očekuje se da prvi krug nagradne igre u 2024. počne krajem aprila ili u prvoj polovini maja. Izvlačenja će i ovog puta biti emitovana uživo na RTS-u, a u prvom krugu biće podeljeno 10 stanova, tj. po dva u svakoj emisiji.

I ovoga puta koristiće se aplikacija za mobilni telefon, za koju će građani morati da otvore nove naloge jer su, zbog propisa o zaštiti podataka o ličnosti, svi prethodni nalozi obrisani.

Zbog toga nema ni istorije ranijih računa, odnosno njihovih kodova, tako da se „kreće iz početka“.

Građani će ponovo imati priliku da učestvuju u ovoj značajnoj inicijativi, registrovanjem računa putem mobilne aplikacije „Uzmi račun i pobedi“, koju je razvila Poreska uprava Srbije. Aplikacija je dostupna u Google Play, Apple i Huawei prodavnicama, a u novom krugu igre učestvuju svi do sada uneti računi.

Pravo učešća u prvom i svakom narednom izvlačenju imaće fiskalni računi uneti do 12 časova na dan izvlačenja. Građani se mogu informisati, kada nagradna igra počne, o detaljnim pravilima nagradne igre na zvaničnom portalu www.uzmiracun.rs.

Za učešće u nagradnoj igri, neophodno je preuzeti aplikaciju, kreirati korisnički nalog i registrovati račune. Registracija računa se vrši skeniranjem QR koda ili ručnim unošenjem PFR broja i PFR vremena. Važno je napomenuti da aplikacija ne dozvoljava registrovanje istog računa više puta, te svaki učesnik može imati uvid u sve svoje skenirane račune putem aplikacije.

Nakon preuzimanja i instaliranja aplikacije, potrebno je da se napravi korisnički nalog.

Neophodno je uneti:

Broj mobilnog telefona,

Ime i prezime,

Mesto,

Adresu

Broj lične karte

I označiti polja koja potvrđuju da je reč o punoletnoj osobi i da prihvata pravila nagradne igre i privatnosti.

Nakon klika na dugme ‘Registracija’, učesnik će na broj mobilnog telefona dobiti SMS poruku sa kodom koji je potrebno uneti u aplikaciju i završiti kreiranje profila.

Svaki građanin, pored svog, u aplikaciji može da otvori još četiri naloga primera radi za članove svoje porodice što će olakšati starijim osobama i drugim licima kojima je potrebna pomoć s novom tehnologijom, da učestvuju u nagradnoj igri.

Svaki fiskalni račun bez obzira na iznos može da bude registrovan u aplikaciji na dva načina – jednostavnim skeniranjem QR koda ili ručnim unošenjem PFR broja i PFR vremena, koji su otisnuti na donjoj polovini svakog računa.

Važno je obratiti pažnju na to da je reč o vrsti računa ‘Promet-prodaja’ (oznaka se nalazi u gornjem delu računa, iznad spiska kupljenih proizvoda ili usluga).

APLIKACIJA ĆE SLATI OBAVEŠTENJA

Aplikacija će svakom učesniku poslati obaveštenje da li je uspešno uneo račun i neće dozvoljavati registraciju istog računa više puta. Takođe, učesnici će moći da ostvare uvid u sve svoje skenirane račune putem aplikacije, tako da ne moraju da čuvaju račune u papiru.

Za svaki uspešno skenirani ili ručno uneti račun, učesnici će dobijati svoj jedinstveni kod koji se sastoji od dva slova i šest brojeva (npr. AA000000).

Umesto koverata iz bazena, u novoj nagradnoj igri biće izvlačeni ovi kodovi. Do dobitnog koda će se dolaziti izvlačenjem kuglica iz bubnja Državne lutrije Srbije, u studiju Radio-televizije Srbije.

Možda Vam se svidi i

1 komentar

Rozalija 03.04.2024. - 2:41 pm

Ograničite broj unetih računa! Ovako nismo ravnopravni jer su pojedinci u prilici da, na ovaj ili onaj način, dođu do prevelikog broja računa i, naravno, imaju neuporedivo veće šanse za dobitak stana. Npr porodica koja je dobila četvorosoban stan je unela enormni broj računa. Nije fer igra!

Komentari su zatvoreni.