Nagrađeni ljubav i znanje: O.Š ‘Slobodan Bajić Paja’ održala kviz posvećen Desanki Maksimović

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U utorak, 12. marta 2024. godine, u prostorijama Osnovne škole „Slobodan Bajić Paja“, održan je kviz pod nazivom „Šta znaš o…“, posvećen poeziji i životu Desanke Maksimović, jedne od najznačajnijih srpskih pesnikinja.

Učenici škole su se sa velikim entuzijazmom i znanjem prihvatili izazova da pokažu svoje poznavanje dela ove velike književnice. Među učenicima, posebno je istaknuta III1 razredna zajednica, koja je pokazala izuzetno duboko razumevanje i poštovanje prema stvaralaštvu Desanke Maksimović.

Najbolji likovni rad, čiji je autor bio učenica Ivana Mitrović iz III1 odeljenja, istakao se svojom originalnošću i interpretacijom dela Desanke Maksimović.

Titulu najboljih u kvizu poneli su učenici Vesna Cvijanović i Katarina Tomašević iz III1 razreda, čime su potvrdili svoje zavidno poznavanje i razumevanje pesničkog opusa Desanke Maksimović.

Žiri, sastavljen od nastavnika Marije Han, Đurđice Stojaković i Gorice Bijeljić, imao je težak zadatak u odabiru najboljih radova, ali je istakao visok nivo angažovanja i kvaliteta svih učesnika.

Ovaj kviz nije samo prilika za takmičenje, već i za promociju književnosti među mladima i podsticanje njihovog interesovanja za književno stvaralaštvo, što je u skladu sa ciljevima obrazovnog sistema.

Možda Vam se svidi i