Na Fruškoj gori uskoro novi turističko-rekreativni kompleks

Od strane Ozon
1 komentar

U srcu Nacionalnog parka „Fruška Gora“, planira se izgradnja novog turističko-rekreativnog kompleksa, čime će ovaj predeo dobiti još jednu atraktivnu destinaciju za posetioce.

Foto nsurbanizam.rs

Prema Konceptualnom okviru plana detaljne regulacije turističko-rekreativnog kompleksa u Sremskoj Kamenici, koji je trenutno na javnom uvidu do 4. marta, projekat će zauzeti površinu od 0,3 hektara na krajnjem severoistoku Nacionalnog parka, graničeći se sa vikend zonom Artiljevo-Popovica.

Iako se planira izgradnja u delu koji je prethodno bio predviđen za vikend zone, prenamenom u turističko-rekreativni prostor otvaraju se nove mogućnosti za oživljavanje ovog dela Fruške Gore.

Objekti u kompleksu biće četvorospratni, uz mogućnost izgradnje podzemnih etaža, dok će se pri gradnji posebna pažnja posvetiti korišćenju prirodnih materijala poput kamena i drveta. Osim toga, predviđeno je minimalno 40% zelenih površina, čime se želi očuvati prirodna lepota okoline.

Iako je izazovno zbog strmine terena, planirana je i proširenje puta i izgradnja parkinga kako bi se olakšao pristup kompleksu. Takođe, investitor će morati da ispuni stroge ekološke standarde kako bi se zaštitila okolina Nacionalnog parka.

U Konceptualni okvir plana detaljne regulacije moguće je izvršiti uvid OVDE.

Možda Vam se svidi i

1 komentar

Čvare šala 23.02.2024. - 5:59 pm

Zazidaće nas Bobosi…

Komentari su zatvoreni.