Muzej Srema: Likovni salon 30 x 30: Umetnost kao izraz lepote, stvaralaštva i dobrote

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica- Kulturni centar Zrenjanin i Muzej Srema zajedno predstavljaju izložbu Likovnog salona 30 x 30 pod nazivom „Rekla mi je: lepota, stvaraj, čini dobro…“. Ova izložba tradicionalno se održava u Sremskoj Mitrovici početkom svake godine, a ove godine projekt Salona 30 x 30, koji već osamnaest godina podstiče kreativno i kritičko razmišljanje, obuhvatio je radove 149 autora iz regiona i šire.

U izlagačkoj godini 2023/2024, radovi 149 umetnika iz Srbije, Hrvatske, BiH, Crne Gore, Makedonije, Italije, Slovenije i Belorusije predstavljeni su na ovoj prestižnoj izložbi. Otvaranje izložbe zakazano je za četvrtak, 22. februar 2024. godine, u 18 časova, u Svečanoj sali Muzeja Srema, smeštenoj na adresi Vuka Karadžića 3. Izložba će trajati dve nedelje, pružajući posetiocima priliku da uživaju u širokom spektru umetničkih dela koja odišu lepotom, stvaralaštvom i dobrotom.

Ovaj kulturni događaj predstavlja priliku da se publika upozna sa raznolikošću umetničkih izraza i da se osvrne na aktuelne teme koje umetnici obrađuju kroz svoja dela. Likovni salon 30 x 30 kontinuirano promoviše umetnost kao sredstvo izražavanja, podstičući dijalog i razmenu ideja među umetnicima i publikom.

Posetioci će imati priliku da istraže različite stilove i tehnike kroz radove autora iz različitih zemalja, što će dodatno obogatiti njihovo iskustvo i razumevanje savremene likovne scene. Umetnost kao univerzalni jezik povezuje ljude širom sveta, te će izložba Likovnog salona 30 x 30 pružiti jedinstvenu priliku da se uživa u ovom globalnom kulturnom razgovoru.

Možda Vam se svidi i