Mlada šahistkinja Anja Mitrović osvaja dve zlatne medalje na Međunarodnom turniru u Aleksincu

Od strane Ozon
0 komentar

Aleksinac/Ruma – Prošlog vikenda, u Aleksincu je održan Međunarodni kadetsko-omladinski turnir u ubrzanom (Rapid) i brzopoteznom (Blic) šahu, na kojem je mlada šahistkinja Anja Mitrović iz Rume briljirala u kategoriji devojčica do 14 godina.

Na Rapid turniru, koji se igrao u petak 19. maja, Anja je sa osvojenih 5 poena od mogućih 7 odnela zlatnu medalju. Tempo igre na ovom turniru bio je 15 minuta plus 5 sekundi po potezu, što je zahtevalo brzo i precizno razmišljanje.

Narednog dana, na Blic turniru održanom u subotu 20. maja, Anja je ponovo zasijala. U formatu igre sa tempom od 5 minuta plus 2 sekunde po potezu, Anja je osvojila impresivnih 9 poena od 11, čime je još jednom potvrdila svoju superiornost i osvojila drugo zlato.

Anju Mitrović mnogi prepoznaju kao talentovanu šahistkinju, ali ona je daleko više od toga. Ova svestrana mlada dama ističe se i u školskim aktivnostima. Ove godine, kao i prošle, osvojila je prvo mesto na Okružnom takmičenju iz srpskog jezika i književnosti sa maksimalnim brojem poena. Takođe, bila je treća na okružnim takmičenjima iz fizike i biologije.

Anjin uspeh na šahovskom turniru u Aleksincu još je jedno priznanje za njen trud i posvećenost, kako na šahovskim tablama, tako i u učionici. Ova mlada šampionka predstavlja pravi primer kako se talenat i rad mogu kombinovati za postizanje vrhunskih rezultata u različitim oblastima.

Možda Vam se svidi i