Mini radna zona u Velikim Radincima: Rešavanje devastiranog prostora

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Odluka o izradi Plana detaljne regulacije radne zone Veliki Radinci bila je jedna od tačaka dnevnog reda na održanoj sednici Skupštine Grada Sremska Mitrovica, održanoj 29. marta.

Ovim korakom pristupa se definisanju plana detaljne regulacije radne zone Čovinac u Velikim Radincima, čija površina obuhvata 4,50 hektara.

Rok za izradu nacrta plana je definisan na 12 meseci od dana donošenja odluke o izradi, što znači da će građani, ukoliko se odluka usvoji, imati priliku da se upoznaju sa detaljima plana u narednom periodu.

Za izradu ovog plana zaduženo je Javno preduzeće za poslove urbanizma „Urbanizam“ iz Sremske Mitrovice. Finansiranje izrade plana obezbeđeno je iz budžetskih sredstava Grada Sremska Mitrovica, ali i drugih izvora finansiranja.

Materijal plana će biti izložen na rani javni uvid u trajanju od 15 dana. Ovo izlaganje će se održati u zgradi gradske kuće Grada Sremska Mitrovica, pružajući građanima priliku da se informišu i izraze svoje mišljenje o predloženom planu.

Očekuje se da će ovaj plan detaljne regulacije doprineti razvoju radne zone u Velikim Radincima, kao i da će obezbediti jasne smernice za buduće investicije i urbanistički razvoj ovog dela grada.

Možda Vam se svidi i