Međunarodna manifestacija „Gljive Fruške gore“ od 17. maja u Sremskoj Mitrovici

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Sremska Mitrovica će od petka, 17. maja do nedelje, 19. maja, biti domaćin četvrte po redu Međunarodne manifestacije „Gljive Fruške gore“. Ovaj događaj, koji okuplja ljubitelje prirode iz 25 udruženja iz Srbije, obećava nezaboravan vikend ispunjen raznovrsnim aktivnostima.

Gradski park će biti epicentar dešavanja, pružajući posetiocima priliku da uživaju u revijalnom delu manifestacije. Tu će biti izložene gljive prikupljene na terenima Fruške gore, održavat će se predavanja o gljivama u gradskoj biblioteci, kao i kulturno umetnički program. Izložbeni štandovi sa proizvodima iz prirode omogućiće posetiocima da istraže bogatstvo lokalne flora i faune, dok će mogućnost upoznavanja sa mikroskopiranjem dodatno obogatiti iskustvo. Za najmlađe i one malo starije, pripremljena su zabavna takmičenja.

Gastro fest sa gljivarskim specijalitetima privući će gurmane iz svih krajeva, pružajući im priliku da probaju domaće i internacionalne delikatese koje se retko mogu naći na meniju.

Prvi dan manifestacije rezervisan je za obilazak centra Sremske Mitrovice i njenih znamenitosti, dok će se dan završiti večerom na hipodromu.

Drugi dan počinje obilaskom šuma i obronaka Fruške gore u potrazi za gljivama, uz posetu manastirima Petkovica i Jazak.

Trećeg dana, posetioci će krenuti ka rezervatu Zasavica kako bi se upoznali sa endemičnim vrstama biljaka, životinja i gljiva karakterističnih za to područje.

Manifestacija nudi širok spektar aktivnosti i događaja koji će zadovoljiti očekivanja posetilaca i podstaći ih da ponovo posete Sremsku Mitrovicu.

Za sve dodatne informacije, posetite ovde.

Možda Vam se svidi i

Ostavi komentar