Medalje za kajakaše: Bojan Zdelar, Dimitrije Stojšić i Vladana Pešić osvojili Kup Srbije

Od strane Ozon
0 komentar

Za vikend je održan Kup Srbije za 2024. godinu, a takmičari kajak kluba „Val“ su pokazali izvanredne performanse, osvojivši ukupno četiri medalje.

Bojan Zdelar je dominirao u disciplinama jednoseda na 1000m i 500m, osvojivši dve zlatne medalje. Njegove pobede ne samo da su mu obezbedile mesto na Evropskom prvenstvu za seniore koje će se održati u junu, već su još jednom dokazale njegov vrhunski takmičarski kvalitet.

U istim disciplinama takmičio se i Dimitrije Stojšić, koji je još uvek mlađi senior. U jednosedu na 1000m osvojio je bronzanu medalju, čime je osigurao svoje mesto u mlađeseniorskoj reprezentaciji. Takođe je veslao i na 500m, gde je zauzeo deveto mesto u ukupnom plasmanu.

Pored naših muških predstavnika, u kraćoj disciplini jednoseda na 200m za seniorke, srebrnu medalju osvojila je Vladana Pešić. Nakon godinu dana pauze, Vladana je uspela da se popne na pobedničko postolje, što je izvanredan povratak na takmičarsku scenu. Veslala je i na 500m, gde je zauzela četvrto mesto u ukupnom plasmanu seniorki.

Možda Vam se svidi i