Laćaračka deponija odlazi u prošlost: Odobrena sredstva za sanaciju

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Danas je u Gradskoj upravi Sremske Mitrovice potpisan ugovor koji će značajno doprineti očuvanju životne sredine u lokalnoj zajednici. Ministarstvo zaštite životne sredine odobrilo je sredstva u iznosu od 13,3 miliona dinara za sanaciju divlje deponije u Laćarku, a Grad je dodatno opredelio četiri miliona dinara iz svog budžeta za ovu svrhu.

Foto Град Сремска Митровица 20/25 

Ugovor o realizaciji ovog važnog projekta potpisala je ministarka zaštite životne sredine, Irena Vujović, koja je istakla značaj očuvanja životne sredine kao prioritetnu obavezu svih nas. Prisustvovali su i gradonačelnica Sremske Mitrovice, gospođa Svetlana Milovanović, kao i načelnik Gradske uprave za socijalnu zaštitu i zaštitu životne sredine, gospodin Dražen Riđošić.

Divlje deponije, poput one u Laćarku, predstavljaju ozbiljan ekološki problem koji ugrožava životnu sredinu i zdravlje ljudi. Višegodišnji napori da se ovaj problem reši nisu dali željene rezultate, ali je današnji događaj korak napred u borbi protiv zagađenja.

Grad Sremska Mitrovica izražava zahvalnost Ministarstvu zaštite životne sredine i ministarki Ireni Vujović na prepoznavanju važnosti ovog projekta i pruženoj podršci u sanaciji divlje deponije. Očekuje se da će ovaj projekat značajno doprineti čišćoj i zdravijoj okolini za sve građane.

Foto Град Сремска Митровица 20/25 

Možda Vam se svidi i