YUTJUBERKA iz Sremske Mitrovice čita knjige za decu

Od strane Ozon
0 komentar

Što pre počnete da čitate deci, to bolje. Čitanje pospešuje mišljenje i koncentraciju, stimuliše maštu i učvršćuje porodične veze.

Medjutim u današnjem svetu, kada su ljudi više nego ikada do sada zagledani u monitera a s tim i deca, ideja da se pokrene čitanje dečijih knjiga koje se mogu i pogledati kao slikovnica, dobra je ideja, smatra Snežana Radosavljević.

“ Zahvaljujući digitalizovanim bajkama, koje čita narator na YouTube  možemo svojoj deci puštati snimak u bilo koje vreme i pristupiti materijalu za slušanje sa bilo kog mesta”, kaže za Ozon Media Radosavljević.

S obzirom na to da su najmlađi od početka svog detinjstva upoznati sa kompjuterima, tablet računarima, ili tzv. pametnim telefonima, deo njihovog detinjstva, hteli mi to ili ne, jeste usmeren na percepciju sveta putem monitora.

Oni koji će pokazati detetu kako da koristi uređaje koji ga okružuju, jesu na prvom mestu roditelji. Oni usmeravaju mališane da  li će to biti odlazak na Fejsbuk ili neku drugu društvenu mrežu, igranje igrica ili osmišljavanje načina da se kroz zabavu i igru zainteresuju za književnost.

SNEŽANA RADOSAVLJEVIĆ iz Sremske Mitrovice odlučila da prati nove trendove i postane YOUTUBERKA

Nova Youtuberka Snežana, smatra da je deci ovaj vid čitanja knjiga zanimljiv jer im ipak neko priča  priču kada su roditelji zauzeti svojim svakodnevnim obavezama.

Naravno da je lepše kada to čine mama ili tata, ali na ovaj način deca imaju mogućnosti da se upoznaju sa mnogo većim brojem knjiga jer imaju više slobodnog vremena od odraslih i mogu ga pametno iskoristiti.

Ovako snimljene priče za decu su korisne, ali ne svakodnevno. Treba ih koristiti naizmenično sa klasičnim čitanjem i to će sigurno biti pun pogodak!

POGLEDAJTE I PUSTITE NEKU OD BAJKI KOJE ČITA SNEŽA

FACEBOOK

Možda Vam se svidi i