Kako se registrovati za nagradnu igru ‘Uzmi račun i pobedi’: Korak po korak vodič

Od strane Ozon
4 komentari

 Prvi krug nagradne igre ‘Uzmi račun i pobedi’ očekuje se da će započeti krajem aprila ili u prvom delu maja. Kao i pre, nagrade će biti stanovi u Beogradu, pri čemu će se u svakoj emisiji dodeliti po dva stana, odnosno 10 stanova u ovom krugu nagradne igre.

Građani će ponovo imati priliku da učestvuju u ovoj značajnoj inicijativi, registrovanjem računa putem mobilne aplikacije „Uzmi račun i pobedi“, koju je razvila Poreska uprava Srbije. Aplikacija je dostupna u Google Play, Apple i Huawei prodavnicama, a u novom krugu igre učestvuju svi do sada uneti računi.

Pravo učešća u prvom i svakom narednom izvlačenju imaće fiskalni računi uneti do 12 časova na dan izvlačenja. Građani se mogu informisati, kada nagradna igra počne, o detaljnim pravilima nagradne igre na zvaničnom portalu www.uzmiracun.rs.

Za učešće u nagradnoj igri, neophodno je preuzeti aplikaciju, kreirati korisnički nalog i registrovati račune. Registracija računa se vrši skeniranjem QR koda ili ručnim unošenjem PFR broja i PFR vremena. Važno je napomenuti da aplikacija ne dozvoljava registrovanje istog računa više puta, te svaki učesnik može imati uvid u sve svoje skenirane račune putem aplikacije.

Nakon preuzimanja i instaliranja aplikacije, potrebno je da se napravi korisnički nalog.

Neophodno je uneti:

Broj mobilnog telefona,

Ime i prezime,

Mesto,

Adresu

Broj lične karte

I označiti polja koja potvrđuju da je reč o punoletnoj osobi i da prihvata pravila nagradne igre i privatnosti.

Nakon klika na dugme ‘Registracija’, učesnik će na broj mobilnog telefona dobiti SMS poruku sa kodom koji je potrebno uneti u aplikaciju i završiti kreiranje profila.

Svaki građanin, pored svog, u aplikaciji može da otvori još četiri naloga primera radi za članove svoje porodice što će olakšati starijim osobama i drugim licima kojima je potrebna pomoć s novom tehnologijom, da učestvuju u nagradnoj igri.

Svaki fiskalni račun bez obzira na iznos može da bude registrovan u aplikaciji na dva načina – jednostavnim skeniranjem QR koda ili ručnim unošenjem PFR broja i PFR vremena, koji su otisnuti na donjoj polovini svakog računa.

Važno je obratiti pažnju na to da je reč o vrsti računa ‘Promet-prodaja’ (oznaka se nalazi u gornjem delu računa, iznad spiska kupljenih proizvoda ili usluga).

APLIKACIJA ĆE SLATI OBAVEŠTENJA

Aplikacija će svakom učesniku poslati obaveštenje da li je uspešno uneo račun i neće dozvoljavati registraciju istog računa više puta. Takođe, učesnici će moći da ostvare uvid u sve svoje skenirane račune putem aplikacije, tako da ne moraju da čuvaju račune u papiru.

Za svaki uspešno skenirani ili ručno uneti račun, učesnici će dobijati svoj jedinstveni kod koji se sastoji od dva slova i šest brojeva (npr. AA000000).

Umesto koverata iz bazena, u novoj nagradnoj igri biće izvlačeni ovi kodovi. Do dobitnog koda će se dolaziti izvlačenjem kuglica iz bubnja Državne lutrije Srbije, u studiju Radio-televizije Srbije.

Možda Vam se svidi i

4 komentari

Tatjana 07.03.2024. - 10:40 am

Ako vec se ima aplikacija da li se mora ponovo registrovati?

Miloš 12.03.2024. - 6:02 pm

Koji računi mogu učestvovati u nagradnoj igri?Mislim,od kog datuma važenja?

mora 12.03.2024. - 11:05 pm

mora

Slavica 01.04.2024. - 1:42 pm

Od kog datuma se unose racuni u aplikaciju

Komentari su zatvoreni.