„Kako se prijaviti za subvencije za zamenu stolarije, izolacije, fasade, solarne panele?”: Iskoristite subvencije do 90% za energetski efikasniji dom

Od strane Ozon
2 komentari

Sremska Mitrovica – Ministarstvo rudarstva i energetike, uz podršku Svetske banke, započinje nacionalnu kampanju pod nazivom „Kako se prijaviti za subvencije za zamenu stolarije, izolacije, fasade, solarne panele?”. U okviru ove kampanje biće održana serija od 12 tribina u različitim gradovima širom Srbije, uključujući Sremsku Mitrovicu, Staru Pazovu, Suboticu, Požarevac, Šabac, Čačak, Kraljevo, Niš, Požegu, Svilajnac, Kruševac i Užice.

Tribina u Sremskoj Mitrovici održaće se u sredu, 19. juna 2024. godine, sa početkom u 16 časova u Gradskoj kući. Otvaranje tribine biće u nadležnosti Maje Vukadinović, pomoćnice ministarke rudarstva i energetike za energetsku efikasnost i klimatske promene.

Pored Maje Vukadinović, učesnici tribine biće:

  • Aleksandar Puljević, direktor Jedinice za implementaciju projekta „Čista energija i energetska efikasnost za građane u Srbiji“
  • Živojin Stuparević, konsultant na projektu „Čista energija i energetska efikasnost za građane u Srbiji“
  • Dejan Pavlović, konsultant na projektu „Čista energija i energetska efikasnost za građane u Srbiji“
  • Jelena Gavrilović, konsultant na projektu „Čista energija i energetska efikasnost za građane u Srbiji“
  • Jovana Ranković, asistent na projektu „Čista energija i energetska efikasnost za građane u Srbiji“
  • Miloš Mišković, predsednik komisije za projekat energetske efikasnosti Grada Sremska Mitrovica

Ministarstvo rudarstva i energetike, kroz program Vlade Srbije, dodeljuje građanima subvencije za mere energetske efikasnosti u stanovima i porodičnim kućama, u iznosu do 65% vrednosti investicije, zavisno od paketa mera. Novina ove godine je raspisivanje posebnih javnih poziva za energetski ugrožene kupce, koji će u 44 jedinice lokalne samouprave i gradske opštine imati priliku da dobiju subvencije do 90 odsto ukupne vrednosti energetske sanacije.

Na planiranim tribinama građani će imati priliku da dobiju neophodne informacije o tome kako da se prijave za subvencije koje se dodeljuju u cilju rekonstrukcije i unapređenja energetske efikasnosti u stanovima i porodičnim kućama, kao i da se informišu o benefitima ulaganja u energetsku efikasnost.

Pozivaju se svi zainteresovani građani da prisustvuju tribinama i informišu se o mogućnostima za poboljšanje energetske efikasnosti svojih domova.

Možda Vam se svidi i

2 komentari

Resadija kurtovic 19.06.2024. - 1:25 pm

Dobar izbor pomoci

Ana Farkaš 20.06.2024. - 12:00 am

Daj Bože. To nam treba. Pogotovo osobama sa inflamatornim zdravstvenih problemima.

Komentari su zatvoreni.