Humanitarni Bazar: Mitrovčani prikupili 391.190 dinara za Branislava Rebušu 

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica, 4. maj 2024. – Danas je u Gradskom parku u Sremskoj Mitrovici održan treći po redu Humanitarni Bazar sa fotografisanjem, koji je okupio mnogo ljudi, preduzetnika i kompanija dobre volje s ciljem da učine gest humanosti prema sugrađaninu Branislavu Rebuši.

Bazar je prvobitno bio planiran kao akcija za prikupljanje sredstava za lečenje nedavno preminule Aleksandre, međutim, nakon tragične vesti, Aleksandrina porodica je zamolila da se bazar održi kako bi se pomoglo lečenje Branislava Rebuše.

U znak sećanja na Aleksandru Dinić, na samom početku manifestacije održan je minut ćutanja, a zatim je pušten balon u obliku srca.

Više od 20 preduzetnika se odazvalo pozivu, a kompanija Roloplast Mošić je u tu svrhu poklonila vrata u vrednosti od 1000 evra.

Organizator Humanitarnog bazara, Čedomir Nedeljković, saopštio je da je ukupno prikupljena suma od 391.190 dinara koja će biti uplaćena Branislavu Rebuši.

Branislavu je dijagnostikovan maligni tumor oba bubrega u maju 2023. godine. U julu iste godine, učinjena je nefrektomija levog bubrega, a u februaru 2024. godine operativno lečenje desnog bubrega.

Njegovo dalje lečenje zahteva intervenciju radiofrekventne ablacije tumora, zakazanu za 14. maj 2024. godine. Do tog datuma potrebno je prikupiti neophodna sredstva.

Sredstva su potrebna za operativno lečenje bubrega, specijalističke preglede, terapije, troškove prevoda medicinske dokumentacije, lekove, suplemente, kao i za putne troškove i troškove smeštaja tokom lečenja.

Branislav nema vremena za čekanje i potrebna mu je pomoć svih ljudi dobre volje u vidu donacija kako bi što pre otišao na lečenje.

Humanitarni bazar je pokazao da zajedničkim naporima možemo pružiti podršku onima kojima je to najpotrebnije, iskazujući solidarnost i brigu za svoje sugrađane u teškim trenucima.

Možda Vam se svidi i

Ostavi komentar