Gradonačelnica Sremske Mitrovice i njen zamenik posetili Banja Luku povodom obeležavanja Dana grada i 79 godina od oslobođenja od fašizma

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Gradonačelnica Svetlana Milovanović i zamenik gradonačelnice Petar Samardžić posetili su bratski grad Banja Luku povodom obeležavanja Dana grada i 79 godina od oslobođenja Banja Luke od fašizma u Drugom svetskom ratu.
Sremska Mitrovica i Banja Luka su od 2008. godine gradovi pobratimi, te gaje bogate i prisne odnose i sarađuju u različitim sferama društva.


Milovanović i Samardžić su u ime Grada Sremska Mitrovica, zajedno sa drugim delegacijama, položili venac na Spomenik palim borcima Drugog svetskog rata i poklonili se kod Spomenika „12 beba“.

Gradonačelnica Svetlana Milovanović i zamenik gradonačelnice položili su vence na spomen – obeležje palim borcima u Drugom svetskom rata, čime su odali počast herojima, koji su u borbi za slobodu položili svoje živote i ugradili ih u temelje našem bratskom gradu. Nakon toga poklonili su se Spomeniku „12 beba“, u znak sećanja na 12 banjalučkih beba koje su izgubile život ratne 1992. godine zbog nedostatka neophodnih količina kiseonika.

Nakon toga, predstavnici lokalne samouprave prisustvovali su Svečanoj akademiji u Sportskoj dvorani „Borik“, gde je upriličen prigodan kulturno – umetnički program.

Foto Град Сремска Митровица 20/25

Možda Vam se svidi i