Radne obaveze i prava radnika. Godišnji odmor, radno vreme, slobodni dani

Od strane Ozon
26 komentari

Sremska Mitrovica – Pored svojih radnih obaveza svako zaposleno lice bi trebalo da zna i svoja prava. Neznanje i neupućenost u njih poslodavci često zloupotrebljavaju, a kako do toga ne bi došlo, preporuka svim zaposlenim licima jeste da pročitaju najnoviji Zakon o radu koji im može rešiti mnoge nedoumice.

Što se tiče radnog vremena i prekovremenog rada tu je Zakon precizan, puno radno vreme iznosi 40 časova nedeljno, a opštim aktom može da se utvrdi da puno radno vreme bude kraće od 40 časova nedeljno, ali ne kraće od 36 časova nedeljno. Nepuno radno vreme, u smislu ovog zakona, jeste radno vreme kraće od punog radnog vremena. Sve preko 40 sati nedeljno računa se kao prekovremeni rad. Zakon kaže da na zahtev poslodavca, zaposleni je dužan da radi duže od punog radnog vremena u slučaju više sile, iznenadnog povećanja obima posla i u drugim slučajevima kada je neophodno da se u određenom roku završi posao koji nije planiran, ali ne duže od 8 sati nedeljno. Zaposleni ne može da radi duže od 12 časova dnevno uključujući i prekovremeni rad.

Što se tiče odmora tokom radnog vremena prema Zakonu o radu zaposleni koji radi najmanje šest časova dnevno ima pravo na odmor u toku dnevnog rada u trajanju od najmanje 30 minuta. Zaposleni koji radi duže od četiri, a kraće od šest časova dnevno ima pravo na odmor u toku rada u trajanju od najmanje 15 minuta. Zaposleni koji radi duže od 10 časova dnevno, ima pravo na odmor u toku rada u trajanju od najmanje 45 minuta. Odmor u toku dnevnog rada ne može da se koristi na početku i na kraju radnog vremena, a vreme odmora se uračunava u radno vreme.

Pravo na korišćenje godišnjeg odmora zaposleni stiče posle mesec dana neprekidnog rada od dana zasnivanja radnog odnosa kod poslodavca. Zaposleni ne može da se odrekne prava na godišnji odmor, niti mu se to pravo može uskratiti ili zameniti novčanom naknadom, osim u slučaju prestanka radnog odnosa u skladu sa ovim zakonom. U svakoj kalendarskoj godini zaposleni ima pravo na godišnji odmor u trajanju utvrđenom opštim aktom i ugovorom o radu, a najmanje 20 radnih dana. Dužina godišnjeg odmora utvrđuje se tako što se zakonski minimum od 20 radnih dana uvećava po osnovu doprinosa na radu, uslova rada, radnog iskustva, stručne spreme zaposlenog i drugih kriterijuma utvrđenih opštim aktom ili ugovorom o radu. Pri utvrđivanju dužine godišnjeg odmora radna nedelja računa se kao pet radnih dana.

Praznici koji su neradni dani ne uračunavaju se u dane godišnjeg odmora, ako je zaposleni za vreme korišćenja godišnjeg odmora privremeno sprečen za rad u smislu propisa o zdravstvenom osiguranju – ima pravo da po isteku te sprečenosti za rad nastavi korišćenje godišnjeg odmora.

Zaposleni ima pravo na uvećanu zaradu u visini utvrđenoj opštim aktom i ugovorom o radu, i to:

1) za rad na dan praznika koji je neradni dan – najmanje 110% od osnovice;

2) za rad noću, ako takav rad nije vrednovan pri utvrđivanju osnovne zarade – najmanje 26% od osnovice;

3) za prekovremeni rad – najmanje 26% od osnovice;

4) po osnovu vremena provedenog na radu za svaku punu godinu rada ostvarenu u radnom odnosu kod poslodavca (u daljem tekstu: minuli rad) – najmanje 0,4% od osnovice.

Pri obračunu minulog rada računa se i vreme provedeno u radnom odnosu kod poslodavca prethodnika iz člana 147. ovog zakona, kao i kod povezanih lica sa poslodavcem u skladu sa zakonom.

Ako su se istovremeno stekli uslovi po više osnova utvrđenih u stavu 1. ovog člana, procenat uvećane zarade ne može biti niži od zbira procenata po svakom od osnova uvećanja.

Opštim aktom i ugovorom o radu mogu da se utvrde i drugi slučajevi u kojima zaposleni ima pravo na uvećanu zaradu, kao što je uvećanje zarade po osnovu rada u smenama.

Osnovicu za obračun uvećane zarade čini osnovna zarada utvrđena u skladu sa zakonom, opštim aktom i ugovorom o radu.

Zaposleni ima pravo na odsustvo sa rada uz naknadu zarade (plaćeno odsustvo) u ukupnom trajanju do pet radnih dana u toku kalendarske godine, u slučaju sklapanja braka, porođaja supruge, teže bolesti člana uže porodice i u drugim slučajevima utvrđenim opštim aktom i ugovorom o radu.

Zaposleni ima pravo na plaćeno odsustvo još:
1) pet radnih dana zbog smrti člana uže porodice;
2) dva uzastopna dana za svaki slučaj dobrovoljnog davanja krvi računajući i dan davanja krvi.

Članovima uže porodice smatraju se bračni drug, deca, braća, sestre, roditelji, usvojilac, usvojenik i staratelj.

Možda Vam se svidi i

26 komentari

Veljko 13.04.2022. - 4:14 pm

Nema to veze ko radi kod privatnika,zato sto je drzava korumpirana,i banana zato ljudi i beze odavde.Inspektori ne rade svoj posao i gde idu u inspekciju zna se koja je cifra.Ja radim kod privatnika i nista se ne radi po zakonu,radi se kao da smo robovi.Pozdrav

Odgovori
Gordana 01.03.2023. - 12:03 am

Baš tako.
Čitam ovo i ne verujem, da li da se smejem ili plačem.
Koji zakon?
6 god radim kod istog privatnika i ne pamtim da sam imala odmor a da ga nisam vukla za rukav.
Kojih 20 dana.
Prvi put pitah za povećanje plate i ako ne dobijem otkaz biće dobro.

Odgovori
Gvozden 13.02.2024. - 7:43 pm

Društvena institucija: Osobi ukraćeno 20 dana godišnjeg odmora. Ne sme da se žali niti da pita zbog mogućih posledica. Konkretno, dobiće svoje pravo, ali pošto se zamerila, nema šanse da ne dobije premeštaj na lošije radno mesto.
Već ima negativno iskustvo zbog druge situacije, ali ako sada ovo pokrene, osetiće svu moć bahatog šefa.
Odluka je: Ćuti i trpi, ostalo je još malo do penzionisanja.
Zato, kad vidim ovakav članak zgrozim se !

Odgovori
Slavica 12.02.2024. - 6:04 pm

Radim u privatnoj firmi, gde je godišnji odmor za celu godinu 3 nedelje, poslodavac računa i subotu i nedelju u go. U ovoj firmi sam 6 godina, tek od ovog meseca nam se plaća minuli rad, a za topli obrok i regres u ugovoru piše da je po 100 din mesečno. I šta reći, o kakvom zakonu, i o kakvoj pravnoj državi se radi ovde.

Odgovori
Daca 13.02.2024. - 7:50 am

Odem na razgovor za posao kazu nase radni vreme je od 8 do 17h to je 9 sati po kom zakonu ali kazu ne radimo subotu nikad,sto znaci da treba da budem srecna o plati da ne pricam.Sada radim u firmi 40 sati nedeljno plus subotu puno radno vreme koja mi naravno nije placena tako da toliko o zakonu

Odgovori
Buki 14.04.2022. - 1:42 pm

Gde može da se žali radnik, na koji sajt

Odgovori
Andrijana 12.07.2022. - 9:40 pm

Postoje kompanije koje sve ovo postuju kao i npr. nemogucnost nove smene ako od prethodne nije prislo 12h placen prekovremeni rad,pristojan topli obrok, regres svaki mesec itd.nije tacno da su svi privatnici isti.

Odgovori
Sanja 28.02.2023. - 7:47 am

Inspekcoji

Odgovori
Jasmina 14.02.2024. - 8:29 am

Takve na prste da nabrojite

Odgovori
Željko 14.07.2022. - 5:06 pm

Radnik kao učitelj u školi u Kos. Kamenici, više od 30 godina, u aprilu mi je otac umro a od plate mi je odbijeno 4.500 dinara baš za tih 5 dana koje me sleduju

Odgovori
Gvozden 13.02.2024. - 7:45 pm

Žalio se jedan, i ostvario svoje pravo.
Naredne godine, sam je dao otkaz.
Toliko o pravima.

Odgovori
Dragan 14.04.2022. - 3:29 pm

Kod mene u firmi se obracunava sam koliko mesec ima radnih dana a desava se da radim i po 22 23 nekad i 24 dana to nije nista placeno nego nam se pise slobodan dan smatram da bi ti dani trebali biti preko vremeni.

Odgovori
Ana 11.07.2022. - 8:14 am

Zakon o radu nije zvanicno stupio na snagu prosle godine, poslednja izmena zakona bila je 2018. godine.

Odgovori
Andrijana 12.07.2022. - 9:41 pm

Postoje kompanije koje sve ovo postuju kao i npr. nemogucnost nove smene ako od prethodne nije proslo 12h placen prekovremeni rad,pristojan topli obrok, regres svaki mesec itd.nije tacno da su svi privatnici isti.

Odgovori
Katica Biro 13.07.2022. - 2:40 pm

Sve je lepo sto pisu. Ali ne kod privatnika tamo nema samo 40 sati. Nema 20 dana godisnji, samo 10,ne racuna se radna nedelja nego i vikend. Nema 5 dana za smrtni slucaj ni za tesih porodicne bolesti. Ipak se radi jer mora neceg da se zivi. Nema minimalc plate….

Odgovori
Goga 27.02.2023. - 1:22 pm

Inspekcija da radi posao za koji su plaćeni… Radnici da se bore za svoja prava, jer ako se ne pobune, privatnici ce i dalje raditi kako hoce. Ali, ako se radnici ujedine u svojim zahtevima, morace se poslodavci zamisliti…

Odgovori
Milan 28.02.2023. - 7:12 pm

Da je inspekcija dobra radnicima bi bilo odlicno.
Inspekcija bi morala da ima inspekciju.
U mnogim firmama zakon se ne sprovodi. Radno vreme moze da se kontrolise elektronskom prijavom svakog radnika, ako moze svaki racun po broju i u sekundi tacno moze i radnik, ali moraju biti pošteni inspektori.

Odgovori
Gordana 01.03.2023. - 12:06 am

Meni je pre 2 god umrla majka, kojih 5 dana, da sam mogla istog dana da se vratim nebi rekao nemoj

Odgovori
NikolaKrajinaLondon 04.03.2023. - 8:38 am

Malo sam zaboravio , ali barem prije 100 godina radnici su se pobunili i trazili sva ova prava . Zar je moguce da su oni onda vise znali i vise htjeli nego danasnji radnici ? Ili mozda danasnjem radnicima nije bas tako lose . Zar je moguce da su se radnici u Srbiji vratili 100 godina unazad 🤔🤷‍♂️

Odgovori
Predrag Rogulić 12.02.2024. - 9:01 pm

Pa kad ste prodali sindikate i služe vam za pijanke za osmi mart i sindikalne isportske igre.

Odgovori
Branko 16.02.2024. - 12:15 am

Bravo za odgovor. Nažalost u ovoj zemlji ne postoji pravi sindikat osim @sindikatsloga koji stoji iza radnika kao u normalnim zemljama.

Odgovori
MICA 12.02.2024. - 10:59 pm

Sto bi rekli,papir sve trpi…Ali je problem sto se niko nepobuni,jer cim kazes da znas svoja prava,sledi otkaz. Poslodavci danas radnike tretiraju kao potrosni materijal,lako se zameni. Sto se i radnici nebi pobuni kao svi ostali i odma im se prihvataju uslovi,prosveta,zdravstvo,javni sektori… Nikoga i nicije zvanje neponizavam,ali sto je mnogo,mnogo je…

Odgovori
Roki 13.02.2024. - 8:44 am

Ovo je dobra anketa u vezi poslodavaca i radnika .Pitanje je sta i kako dalje…Biti rob u Svojoj zemlji je isto sto i bogat a slep.ko to dozvoljava da se mi tako lose tretiramo..
Pomoci drzave za sve postujem…
Gde je pomoc za radnike bar svoje da dobiiju

Odgovori
Ana 13.02.2024. - 1:16 pm

Sve to lepo piše o zakonu samo što ni jedan poslodavac to ne postuje, čast izuzecima,evo posle 2 godine rada dobrih otkaz kao nemaju posao a u ugovoru pise nesposobna za rad.toliko o zakonu o radu.

Odgovori
Miki 13.02.2024. - 6:14 pm

15 godina u poslovima sa noćnim radom,praznicima, prekovremenog,nikad plaćeno,sada su mi smene od 12,15,24 sata i to nema veze moze to,ide.
Nikad niko,niko,niko iz inspekcije rada nije došao u kontrolu da vidi satnice od po 270 sati mesečno.

Odgovori
Marija 14.02.2024. - 4:56 pm

Koja je to firma ..ja sam samo cula o tome ali nikad se ne postuje

Odgovori

Ostavi komentar