Foto Video U centru grada zbor Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici povodom Dana policije

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica, 24. juni – Danas od 11 sati, na Trgu Ćire Milekića u Sremskoj Mitrovici, održava se taktičko-tehnički zbor Policijske uprave i Odeljenja za vanredne situacije povodom Dana Ministarstva unutrašnjih poslova, Slave Ministarstva i Dana policije. Ovaj događaj pruža građanima jedinstvenu priliku da izbliza vide policijska vozila i opremu, kao i da razgovaraju sa nadležnim policijskim službenicima i njihovim starešinama.

Na trgu su izložena različita policijska vozila uključujući patrolne automobile, saobraćajne motocikle, vatrogasna vozila, “maricu”, džip, kombi Interventne jedinice policije (IJP), dron, vatrogasnu opremu i opremu za forenziku. Prisutni građani mogu da postavljaju pitanja policijskim službenicima i saznaju više o radu policije i njihovoj opremi.

Aleksandar Bandulaja, načelnik odeljena Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici, istakao je važnost ovog događaja: „Povod našeg današnjeg okupljanja je obeležavanje Slave Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije. Ovo je prilika da građani izbliza vide našu opremu i razgovaraju sa policijskim službenicima. Osim policijskih službenika, danas su ovde sa nama i pripadnici vatrogasne jedinice, odnosno Odeljenja za vanredne situacije. Građani mogu da dobiju informacije iz različitih oblasti rada Ministarstva unutrašnjih poslova.“

Bandulaja je pozvao građane da iskoriste ovu priliku i provedu nekoliko sati na trgu u prijatnom druženju. „Danas su izložena vozila i oprema koju policija koristi u redovnom radu, uključujući patrolna vozila i vozila vatrogasne jedinice. Posebno bi mogla biti interesantna oprema koju koristi kriminalistička policija u okviru forenzičkih istraživanja“, dodao je Bandulaja.

Događaj je privukao veliki broj posetilaca, uključujući porodice sa decom, koji su imali priliku da nauče više o radu policije i vatrogasnih jedinica, te da iz prve ruke dobiju odgovore na svoja pitanja. Građani su pokazali veliko interesovanje za izložene dronove i forenzičku opremu, što je dodatno doprinelo uspehu ovog događaja.

Ovaj taktičko-tehnički zbor predstavlja važan korak ka jačanju veze između policije i građana, istovremeno promovišući transparentnost i otvorenost u radu Ministarstva unutrašnjih poslova.

Možda Vam se svidi i