FOTO VIDEO Svetosavska proslava u školama

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Danas, škole širom Srbije svečano su obeležile Savindan, svoju školsku slavu, u čast Svetog Save – velikog prosvetitelja i prvog srpskog arhiepiskopa. U Školama u Sremskoj Mitrovici, ovo je bio dan pun svečanosti i poštovanja prema nasleđu obrazovanja koje je Sveti Sava ostavio.

Savindan se tradicionalno obeležava kao radni dan u školama, ali bez redovnih nastavnih aktivnosti. Umesto toga, škole su organizovale akademije i svečane priredbe kako bi obeležile ovaj važan datum. U Ekonomskoj školi „9.maj“ u Sremskoj Mitrovici, održana je Svetosavska proslava kojoj su prisustvovali direktor, profesori, učenici i zamenik gradonačelnice Petar Samardžić.

Školska slava Sveti Sava tradicionalno je obeležena i u Salašu Noćajskom.

Ovim povodom u prostorijama Osnovne škole „Dobrosav Radosavljević Narod“ priređen je prigodan program, a podeljenji su i svetosavski paketići.

OŠ „Boško Palkovljević Pinki“ obeležila je Savindan
u Hramu Svetog Stefana.

Učenici, nastavnici i osoblje Osnovne škole „Dobrosav Radosavljević Narod“ u Radenkoviću svečano su proslavili svoju školsku slavu, Svetog Savu. Svetosavska proslava okupila je veliki broj učesnika i gostiju, među kojima je bio i pomoćnik gradonačelnice, Uroš Veselinović.

Možda Vam se svidi i